Door vroege opsporing en verbeterde behandelmethoden is de overlevingskans bij kanker groter geworden. De behandeling van kanker, in het bijzonder chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid, conditie- en krachtverlies.

De invloed hiervan op het dagelijkse leven is groot. Onderzoek heeft aangetoond dat lichamelijk actief zijn helpt tegen de vermoeidheid, u kunt de chemotherapie beter doorstaan en u herstelt sneller. Het is dan wel belangrijk dat u bewegingsvormen kiest die u graag doet zodat u ze ook vol kunt houden. Een fysiotherapeut gespecialiseerd in oncologie kan u daarbij helpen.

Wat kan een in oncologie gespecialiseerde fysiotherapeut nog meer voor u doen?

Als gevolg van de behandelingen kunnen er verder nog klachten zijn als pijn, huidveranderingen, littekenverklevingen, verminderde beweeglijkheid van de gewrichten, lymfoedeem, psychische en sociale problemen. Ook de palliatieve fase, als genezing niet meer mogelijk is en de medische behandeling er op gericht is de ziekte te remmen en de kwaliteit van leven zo veel mogelijk te behouden, kan met fysiotherapie ondersteund worden. Uw wens staat daarbij centraal.  

Tijdens een intakegesprek wordt vastgesteld wat u nodig heeft om het leven zo normaal mogelijk te laten verlopen. 

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met een in oncologie gespecialiseerde fysiotherapeute dan kunt u contact opnemen met Katinka Dijsselbloem of Marja Vos. 

Fysiotherapie Mill
Langenboomseweg 2b
5451 JK Mill
0485 - 45 11 07