Op maandag 27 juni zijn de jaarlijkse Kinderopvang Awards uitgereikt. Vooral opvanglocaties die gevarieerde buitenactiviteiten met de kinderen ondernemen, worden door ‘hun’ ouders hoog gewaardeerd. Kinderdagverblijf de Kei aan de Rodenweg in Mill kreeg van de ouders maar liefst een 9,4 en eindigde bij deze verkiezing op de derde plaats.

Verkiezing

Van 18 april tot 17 juni konden ouders hun opvangorganisatie beoordelen op beleid, locatie, medewerkers, informatie en veiligheid, via het platform kinderopvang.tevreden.nl of de website Opiness.nl. Aan de hand van deze beoordelingen werd maandag 27 juni een landelijke winnaar gekozen, maar ook een aantal gemeente- en provinciewinnaars.

Buitenactiviteiten

De stemmende ouders blijken vooral gecharmeerd te zijn van gevarieerde buitenactiviteiten, zoals modderdagen, helpen op de kinderboerderij of een eigen moestuintje. Volgens Linda Schulte van Opiness is dit omdat ouders hier zelf nauwelijks meer aan toe komen. “Het ontbreekt ouders vaak aan tijd en mogelijkheden om het spelen in de modder, rennen door het bos en het verzorgen van boerderijdieren door de week te faciliteren. Ouders blijken heel blij met het overnemen van die taken door opvangorganisaties.”

Flexibele opstelling

Naast de grote waardering voor buitenlocaties en buitenactiviteiten worden ook de deskundigheid en betrokkenheid van pm’ers vaak genoemd. In ruim 20% van de reviews wordt aangegeven dat ouders het fijn vinden om hun kind met een gerust hart achter te laten en dat de kinderen het fijn vinden om naar de desbetreffende opvanglocatie toe te gaan. Ouders blijken daarnaast ook steeds gevoeliger voor een flexibele opstelling qua opvangtijden.

De Kei

Kinderdagverblijf de Kei kreeg een 9,4 als waardering. “Daar zijn we kei blij mee,” vertelt Anita van Gemert. Samen met haar dochter Rowan geeft zij leiding aan kinderdagverblijf de Kei en gastouderbureau Roos. “We zien dagelijks hoe de kinderen hier genieten van het buiten spelen, het omgaan met de dieren en alles wat hier zoal mogelijk is. Dat merken de ouders ook aan de stemming van de kinderen als zij ze hier ophalen. Maar om die tevredenheid nu ook nog eens terug te zien in een dergelijk hoog cijfer is echt kei mooi.”

Zie voor meer informatie ook www.kinderdagverblijfdekei.nl.