De Mont Ventoux is misschien wel de meest legendarische berg om met de fiets te beklimmen. In ieder geval de meest beschreven berg. De top van de Mont Ventoux ligt op 1909 meter hoogte.

Op de top van de berg bevindt zich een weerstation met een grote zendmast. De Mont Ventoux is bekend doordat de beklimming herhaaldelijk is opgenomen in de Tour de France, vanwege de moeilijkheidsgraad en het kale ‘maanlandschap’. Onlosmakelijk met de berg verbonden is de wielrenner Tommy Simpson, die op 13 juli 1967 tijdens de beklimming overleed. De Ventoux is een bron voor inspirerende verhalen en vele boeken zijn er al geschreven met de Ventoux in de hoofdrol.

Tijdens zijn zomervakantie in het Franse zuiden heeft Millenaar Jen Berends zijn stoute (wieler-) schoenen weer aangetrokken en deze kale berg, ook wel genoemd “Hel van het Zuiden”, met zijn renfiets beklommen. Een beklimming van circa 21 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%!

Op de top (sommet) heeft hij een blauwe sticker van Mill geplaatst op het aanwezige bord. Hierbij een foto van de fitte strijder en het bord: de sticker is op de meest duidelijke plek geplakt ==> in het midden, net boven de paal.

Dankjewel Jen voor de foto en Mill staat weer op een mooie plek op de kaart!