Diverse landelijke media hebben contact gezocht met de werkgroep Dwars dur Mill rond de doortocht van de 55km wandelaars van de 100e Nijmeegse Vierdaagse.

Zowel voor TV-reportages als items voor de radio komt men naar Mill om verslag te doen van alle activiteiten in Mill. Leuk om te horen is dat de verslaggevers onder de indruk zijn van de mooie natuur in onze gemeente en de enthousiaste en gastvrije reacties van inwoners. Maar ook de activiteiten die gezamenlijk worden georganiseerd vindt men bijzonder en mooi om deze voor RTV-programma’s vast te leggen.

NOS Journaal

Zo was vorige week een cameraploeg van het NOS Journaal in Mill. Zij gingen langs bij Piet Selten en Jo v.d. Tillaart. Deze heren liepen vele jaren samen de Vierdaagse, Piet liep hem vorig jaar voor de 50e keer uit. Dit jaar staat Piet met zijn 82-jaar opnieuw aan de start. Ook zong Leo Josemanders zijn liedje Dwars dur Mill. Ad Berends vertelde als voorzitter van Ontdek Mill aan de NOS over de Vierdaagse als promotie voor Mill. Daarnaast nam men een kijkje bij Festa in Langenboom waar volop producten gemaakt worden in het thema Vierdaagse, bij Berends Bloemsierkunst voor een Vierdaagse boeket en bezocht men Maarten Manders de Echte Bakker voor het speciale Vierdaagse broodje. Het is een energierijk gevuld broodje met de naam Millse Durlopers. Een broodje van Roggebloem en Desem. Gevuld met fruit, noten mix, Cranberry’s, en Pompoenpitten.