Regelmatig bewegen draagt bij aan een blijvend goede gezondheid. Op jonge leeftijd is bewegen belangrijk voor de ontwikkeling van motorische vaardigheden en is bepalend voor de ontwikkeling en kracht van onder andere je botstructuur.

Op middelbare leeftijd is gewichtscontrole nogal eens een aandachtspunt. Vooral voor mensen met zittend werk is extra bewegen van groot belang. Veel en langdurig zitten wordt gezien als grote oorzaak van diverse klachten en wordt inmiddels na roken gezien als belangrijkste bron van chronische klachten. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat naarmate de leeftijd toeneemt het lichaam om wat extra aandacht vraagt. Verantwoord bewegen voorkomt onder andere dat je vroegtijdig fitheid verliest. Je behoudt je flexibiliteit, stabiliteit en kracht. Deze onderdelen zijn naast de algemene conditie bepalend voor je fitheid.
Uiteraard zijn er ook verschillende andere goede redenen om met sporten te beginnen: bijv. herstel na een blessure of operatie, op advies van huisarts - fysiotherapeut of diëtist, als voorbereiding op sport of vakantie of om je werk goed te kunnen blijven uitvoeren.

Hoe bereiken we dat?

Trainen moet wel verantwoord en veilig zijn en daarnaast ook effectief. Hiervoor is het wel belangrijk om te weten hoe je moet trainen. Goede begeleiding is hierbij erg belangrijk. Afhankelijk van je doelstellingen en je beginniveau zal een goede instructeur je kunnen begeleiden om je doelen op een verantwoorde wijze te bereiken.
Sporten kun je uiteraard bij diverse verenigingen uitvoeren en je keuze is hierbij afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Soms kan het verstandig zijn om je lijf eerst voor te bereiden alvorens met een bepaalde sport te beginnen. Je kunt een specifiek programma volgen waarmee je je lijft traint op de onderdelen die noodzakelijk zijn hetgeen te doen wat je leuk vindt.
Bij Fysiotherapie Mill doen we dit met een Preventief trainingstraject. Je kunt zelf bepalen hoeveel begeleiding je wilt en hoe vaak je wilt trainen. Je kunt individueel trainen of in groepsverband onder begeleiding. Deze vorm van begeleiden doen we inmiddels al ruim 12,5 jaar. Diverse deelnemers ervaren het trainen onder begeleiding (en ook de vrijheid van het zelfstandig trainen) als zeer prettig en zijn het al jaren als vast sportonderdeel blijven doen met als doel om hun lijf te onderhouden.

Vanaf september zal een nieuwe groep starten specifiek gericht op ouderen.

Voor de mogelijkheden en kosten en voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin van der Locht. Telefonisch 0485 - 45 11 07 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..