Sint Hubert is een autorijschool rijker. Vanaf juli 2016 heeft deze autorijschool haar deuren geopend om rijlessen te gaan verzorgen in de regio.

Het begon vorig jaar oktober waar Lana Verbruggen (35) besloot het roer om te gooien in haar carrière. Na een periode van 11 jaar als beroepschauffeuse wilde ze wel eens wat anders. Al een paar jaar liep ze met de gedachte rond om aan de slag te gaan als rijinstructrice, het liefst in een eigen onderneming.

Rijinstructrice wordt je niet zomaar. Om de juiste bevoegdheid te behalen gaat hier een pittige opleiding aan vooraf. De opleiding, gevolgd bij de Verkeersacademie te Best, nam ongeveer een half jaar in beslag. In deze opleiding wordt je helemaal bijgespijkerd in het beheersen van de theoretische kant en de praktische kant van het lesgeven. Door middel van examens wordt je hier op getoetst. Lana heeft alle modules behaald in één keer om zich vervolgens april jongstleden gediplomeerd rijinstructrice te mogen noemen. Een resultaat om trots op te zijn dus.

De afgelopen paar maanden zijn druk geweest met het opzetten van haar eigen autorijschool. Er moest een auto aangeschaft worden en deze moest voorzien worden van een dubbele bediening en uiteraard een dakbord zodat iedereen kan zien dat de auto een lesauto is. Dan natuurlijk naar de Kamer van Koophandel en hiermee was de autorijschool officieel: Autorijschool Balanz.

Autorijschool Balanz is inmiddels ook aangesloten bij enkele branche organisaties. Uiteraard is de rijschool door het CBR gemachtigd om rijlessen te mogen geven en om examens aan te vragen. Verder is de rijschool ook aangesloten bij de verenigingen SRB en VRB. Hiermee is de autorijschool erkend als een autorijschool welke ook verzekeringstechnisch de zaken op orde heeft en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen de rijscholenbranche.

Autorijschool Balanz kiest in haar lesgeven voor een persoonlijke benadering. De leerling krijgt hierdoor de mogelijkheid om in een ontspannen, persoonlijke sfeer het rijden onder de knie te krijgen. De leerlingen worden thuis opgehaald en natuurlijk ook weer thuis gebracht. In overleg is het ook mogelijk om op andere locaties opgehaald te worden. 

Voor het theorie gedeelte biedt Autorijschool Balanz een online theoriecursus aan waarmee de leerling zichzelf optimaal kan voorbereiden op het theorie examen. Voor de praktijklessen biedt Autorijschool Balanz zowel losse lessen aan als lespakketten. Met de pakketten kan de leerling voor gunstigere tarieven aan de slag. De hoeveelheid rijlessen die nodig zijn om goed voorbereid op examen te kunnen, verschilt per persoon en zal in overleg worden bepaald met de rij instructrice. 

De praktijklessen worden gegeven volgens de zogenaamde RIS methode. RIS staat voor Rijopleiding in Stappen en deze stap-voor-stap methode wordt aanbevolen door het CBR. Om deze RIS lessen te mogen verzorgen moet je gecertificeerd RIS instructeur zijn wat Lana dan ook is.

Zoals elk bedrijf tegenwoordig een website heeft, kan alle informatie over de autorijschool gevonden worden op de website, www.autorijschoolbalanz.nl. Ook is het mogelijk om je via de website aan te melden voor autorijlessen. Autorijschool Balanz is ook te vinden op Facebook.

Lana heeft er met haar autorijschool Balanz in ieder geval heel veel zin in. Haar streven is om haar leerlingen uiteindelijk zelfstandig, veilig en vertrouwd de weg op te kunnen sturen.

Dus ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd, bezoek dan snel de website, www.autorijschoolbalanz.nl.