Welke stoeptegel ligt er nu echt scheef, kunt u dat aangeven? Dit waren de belangrijkste vragen van de coalitie die er tijdens de bijna twee uur durende discussie over de wensen van de Dorpsraad en Dorpslijst om het trottoir van de Dorpsstraat in Langenboom veiliger te maken.

Een onnodige discussie achteraf, omdat er vooraf al besloten was een minimale investering te doen.

Parkeervakken worden alleen in Mill aangelegd!

Paul Vogels, voorzitter van de Dorpsraad, hield een mooi en duidelijk betoog over de gevaren, ongelukjes en ongemakken die de Langenbomers ervaren als ze over het trottoir aan de Dorpsstraat lopen. Hij gaf de wensen van de Dorpsraad aan: kappen van de vijf overlast gevende bomen, weghalen van parkeerplaatsen ter hoogte van nummer 22, het opnieuw leggen van het gehele trottoir en parkeerplaatsen aan de overzijde aanleggen.
Hij ging met lege handen naar huis.

AB'90 maakte het echt bont. De fractievoorzitter vond het allemaal erg toevallig dat één van de monumentale bomen nu half kaal is en vroeg zich ernstig af wie dit had gedaan? Wil Frenken, voorzitter van SES, bij wie de boom in de voortuin staat, voelde zich persoonlijk aangesproken.
In de Neije Krant vroeg Theo van Eenbergen (AB'90) zich hetzelfde af. Hij gebruikte de Langenboomse kwis vraag “Wettegij’t”? Een mooie vraag voor de volgende editie; Wie heeft de boom vergiftigd?
Ja, het kan niet anders denken ze in Mill, om een trottoir in Langenboom veiliger te maken moet je overgaan tot drastische maatregelen, een beetje gif, want van de coalitie (VKP en AB'90) krijg je geen steun.
Met de keuze voor de halve oplossing, alleen het trottoir door te trekken komt er een nieuw veiligheids probleem. Er zullen mogelijk auto’s aan beide zijden van de Dorpsstraat geparkeerd worden. Fietsende kinderen en ouderen moeten om de geparkeerde auto’s heen laveren.
Waarom kunnen er in Mill wel mooie parkeerhavens aangelegd worden en in Langenboom niet? Aan het CDA en Dorpslijst Langenboom ligt het niet! Zij stemde voor: een veilige Dorpsstraat voor voetgangers en fietsers.

Petra van Schayik
Raadslid Dorpslijst Langenboom