Mark van Lanen

Al bijna veertig jaar is Labalux aan de Oranjeboomstraat in Mill een bekende naam in de regio als het gaat om kunststofkozijnen.

In het verleden maakte ook zonwering deel uit van de producten die Labalux levert. Maar de kunststof kozijnen is altijd de hoofd business geweest. Lambert van Lanen (68 jaar) die al sinds eind jaren zeventig actief is met Labalux gaat het wat rustiger aan doen en vandaar dat hij nu een samenwerking aan is gegaan met zijn zoon mark. Dit ter ondersteuning en versterking van hun beide bedrijfsactiviteiten.

Mark van Lanen (40 jaar) is al vele jaren actief met kunststofkozijnen. “Ik ben geboren en getogen tussen de kozijnen en zonwering,” vertelt de ook in Mill wonende van Lanen. “Na vele jaren thuis bij mijn ouders gewerkt te hebben wilde ik wat voor mezelf beginnen om mijn ervaring en kennis te verbreden en te delen. Ik ben toen een montagebedrijf begonnen in vooral kunststofkozijnen en aanverwante producten. Dit doe ik nu ruim een jaar of vijf en dat door heel Nederland.” Mark monteert kozijnen in opdracht van diverse leveranciers waaronder ook Labalux. “Van 1 kozijn bij een particulier tot opdrachtgevers met wel 40 woningen renoveren behoord tot mijn werkzaamheden.”

Naast monteren is zijn ambitie altijd aanwezig geweest om in de eigen omgeving een klantenkring op te bouwen. “En dan ook een eigen kozijn te gaan verkopen. Ik ondervond zelf de laatste jaren dat er zich sterke ontwikkelingen voort gedaan hebben in de vraag van de particuliere klant maar ook in het huidige aanbod van kozijnleveranciers, ik heb me laatste jaren goed verdiept in producten en goed geluisterd naar vooral de vraag van de huidige consument. Met deze informatie en kennis op zak ben ik in contact gekomen met een Nederlandse kozijnen producent.”

Een tipje van de sluier kan Mark wel oplichten. “Naast het huidige aanbod van mijn vader (Labalux) ben ik zelf in onderhandeling met een leverancier wat een uniek kozijn produceert wat naadloos aansluit op de huidige vraag van de consument en het kleine verschil met de huidige bekende houten kozijnen dan ook weg vaagt. Dit dan tegen zeer marktgerichte prijzen.” Hierover zal binnenkort meer bekend worden. Ook werkt van Lanen aan een nieuwe website. “Op Facebook is via van Lanen montageservice nu al meer informatie te vinden.”

“Het verkoop gedeelte ga ik samen met mijn vader doen, hij heeft zoveel ervaring en kennis, daar kan ik nog zeker wat over leren van hem. Op deze manier kan hij het wat rustiger aan doen en blijft er toch continuïteit in het bedrijf rond verkoop, levering en montage van alle producten.” Ook de showroom aan de Oranjeboomstraat blijft gehandhaafd. “Een betere start kan ik niet maken,” zegt Mark. “Ik kan nu de huidige kennis en bedrijfsmiddelen van Labalux benutten en ook tevens de huidige klantenkring blijven bedienen.

Labalux Mill BV
Oranjeboomstraat 6
5451 BK Mill
0485 - 451 570
www.labalux.nl

Van Lanen Montageservice
Pins Hendrikstraat 9
5451 ZA Mill
06 - 49 32 60 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.