Andullatie-therapie is een opkomende, compleet pijnloze methode om pijn te bestrijden. Via de Andumedic, een speciaal ontwikkeld matras, kunnen veel (pijn) klachten worden verzacht of worden opgelost.

Hoe werkt het? 

Gedurende de  Andullatie-behandeling, die zo’n 15 à 30 minuten duurt, ervaart men zowel warmte via de infrarode straling, als pulserende, ontspannende trillingen in het lichaam.
De infrarode warmte verbetert de bloedsomloop en wordt daarom al jaren toegepast in de medische wereld. Infrarood bestrijdt tevens pijn en ontstekingen en verzacht verkrampte spieren. De trillingen wekken deiningen op in het vocht waar de lichaamscellen zich bevinden. Hierdoor worden de cellen gestimuleerd om meer energie te produceren. Daarnaast wordt de doorbloeding en het lymfesysteem zeer sterk gestimuleerd.

Voor wie is de therapie geschikt?

Mensen met chronische pijnklachten ervaren meestal direct een verlichting van de pijnklachten. Volledige lichaamstrillingen via de Andullatie-methode hebben wetenschappelijk bewezen effecten op meerdere lichaamsfuncties. De methode is in te zetten bij onder andere:

  • Chronische lage rugpijn
  • Osteoporose (botontkalking)
  • Menopauze
  • Pijnlijke gewrichten 
  • Zwakkere en pijnlijke spieren
  • Herstel na Sportactiviteiten
  • Neurologische aandoeningen
  • Fibromyalgie

Aanvulling op traditionele behandeling

Het is aangetoond dat bij een langdurige/chronische aandoening tot 84% van de patiënten een verzachting van de pijn ervaart als ze regelmatig een behandeling met de Andullatie aan hun traditionele behandeling toevoegen. Andullatie kan helpen om pijnklachten te verminderen, maar kan een chronische aandoening helaas niet genezen.
Bent u bij ons onder behandeling dan kunt u gratis de andullatiebank uitproberen.

Wilt u kennismaken met de Andullatie-bank?

Maak daarvoor een afspraak via onderstaand telefoonnummer, via e-mail of persoonlijk aan de balie.

Fysiotherapie Mill
Langenboomseweg 2b
5451 JK Mill
0485 - 45 11 07
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.