Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen maakt in haar nieuwe kantoor in Mill gebruik van circulair meubilair. Dit meubilair wordt ontwikkeld uit gerecycled hout uit Mill en omgeving.

Rabobank roept klanten op om hout in te leveren dat verwerkt kan worden in dit meubilair. Zo draagt zij samen met haar klanten bij aan een circulair productieproces en een duurzame locatie. Hout kan op vrijdag 23 september tussen 10.00 - 19.00 uur ingeleverd worden in de container bij Rabobank in Mill.

In december 2016 worden de deuren van de nieuwe locatie van de Rabobank aan de markt in Mill geopend. Het kantoor staat in het teken van duurzaamheid. De inrichting van het kantoor is ontworpen door binnenhuisarchitect Tonny Giebels, van DubbelDesign uit Mill. Een onderdeel van haar ontwerp is het gebruik van circulair hout. Gerecycled hout uit Mill en omgeving wordt verwerkt in de wand van de nieuwe bankhal en diverse (vergader)tafels die in het nieuwe kantoor komen te staan. 

Rabobank vindt het belangrijk om bij te dragen aan het thema duurzaamheid. Daarnaast wil zij de verbinding maken met de klanten zodat het kantoor voor én van klanten is. Daarom kiest Rabobank voor het gebruik van gerecycled hout en roept zij alle klanten in Mill en omstreken op hun gebruikte hout in te leveren. Hierdoor dragen klanten daadwerkelijk bij aan de ontwikkeling van het nieuwe kantoor en worden bestaande grondstoffen niet weggegooid. Bij de ontwikkeling van het nieuwe meubilair worden ook meubelstukken uit de oude Rabobank kantoren gebruikt. 

Soort hout 

Alle soorten massief hout zijn welkom. Het is hierbij wel van belang dat het hout droog is. Daarnaast dient het spijkervrij te zijn, gedemonteerd en eventuele andere materiaalsoorten (ijzer e.d.) dienen verwijderd te zijn. Hout dat niet aan deze voorwaarden voldoet wordt niet aangenomen. 

Inleveren hout 

Het hout kan op vrijdag 23 september tussen 10.00 en 19.00 uur ingeleverd worden in een container bij Rabobank in Mill (Oranjeboomstraat 12). Medewerkers van de Rabobank zijn daar aanwezig om het houtwerk aan te nemen.