Huidig CDA- Kamerlid Erik Ronnes uit het Land van Cuijk neemt een zeventiende plek in op de conceptkandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.

De oud-wethouder uit Boxmeer kwam vorig jaar mei in de tweede kamer en maakt goede kans om ook na de verkiezingen opnieuw een Haagse zetel in te kunnen nemen.

Jules Verstraten (bestuurslid CDA Mill en Sint Hubert) is blij met deze positie van Ronnes op de landelijke kieslijst; ‘Het is niet makkelijk om het Brabantse en Land van Cuijkse geluid in het Haagse goed te kunnen laten horen. De afgelopen jaren hebben we als lokale afdeling veel contact met Erik gehad. Altijd goed om elkaar te informeren en zaken te organiseren. Dat werk stimulerend!’

‘In onze gemeente Mill en Sint Hubert staat het thema wonen de komende tijd prominent op de agenda. We willen als CDA kleinschalige wooninitiatieven voor starters, senioren en mensen met een beperkt budget extra stimuleren. Ook willen we het gemakkelijker maken om bijzondere woonvormen te realiseren, bijvoorbeeld wonen in combinatie met zorg of op het gebied van duurzaamheid. Mooie voorbeelden in onze gemeente op dit moment zijn onder andere de initiatieven in Langenboom en Wilbertoord, waarbij de dorpsraden een actieve rol spelen met het verbinden van gemeente, projectontwikkelaars, kopers en huurders’, aldus Verstraten.

Erik Ronnes is namens het CDA in de Tweede Kamer woordvoerder wonen, eventuele onderwerpen die vanuit onze gemeente de komende tijd aan de orde komen, kunnen via Erik in Den Haag onder de aandacht worden gebracht’. www.cdamill.nl