De Dorpsraad Langenboom zet zich in voor het behoud en waar mogelijk voor de verbetering van de leefbaarheid in Langenboom. Een belangrijk onderdeel hiervan is de woningbouw in Langenboom.

Momenteel liggen er mogelijkheden om zelf te bouwen in Langenboom in het plan Bosrand III, waar ook al volop gebouwd wordt en ondermeer het eerste CPO-project is gerealiseerd.

Echter voor met name starters zijn er in Langenboom momenteel nauwelijks tot geen mogelijkheden om aan een betaalbare koop- of huurwoning te komen. Datzelfde geldt ondermeer ook voor eenverdieners en ‘noodzoekenden’ (bijvoorbeeld gescheiden mensen).
De dorpsraad vangt hierover signalen op en ook de gemeentelijke politiek, waaronder de verantwoordelijke wethouder, onderkent dit probleem.

Eerste stappen gezet

Vandaar ook dat de Dorpsraad een initiatief is gestart, dat, bij voldoende interesse, moet leiden tot de ontwikkeling van een bouwplan, waarin betaalbare starterswoningen en sociale huurwoningen (huurprijs beneden de huursubsidiegrens) gerealiseerd moeten gaan worden. De eerste positieve gesprekken met de verantwoordelijk wethouder en een projectontwikkelaar/bouwbedrijf hebben reeds plaatsgevonden, waarin ondermeer al over de concrete locatie gesproken is. Voordat het zover is zal er echter een inventarisatie plaats moeten vinden van de behoefte aan genoemde woningen. Zodat, mocht de animo voldoende groot zijn, vervolgstappen ondernomen kunnen gaan worden.

Oproep tot reactie bij interesse

Eenieder die interesse heeft in hierboven genoemde woningen, willen we dan ook vragen een reactie, vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen, te sturen middels een e-mail met je contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Geef in de e-mail tevens aan of het gaat om een koop- of een huurwoning.
Binnen een week na lancering van de Facebookpagina hebben we overigens al een zestal enthousiaste reacties van geïnteresseerden mogen ontvangen.

Mogelijk ken je in je familie of vrienden-/kennissenkring mensen, die niet (meer) in Langenboom wonen, maar ook geïnteresseerd zijn. Attendeer hen dan op de mogelijkheid om te reageren en breng ze met ons in contact via het genoemde e-mailadres en www.facebook.com/woningbouwlangenboom.

De reacties zullen vertrouwelijk en met discretie worden behandeld en dienen alleen, om een zo goed mogelijk en betrouwbaar inzicht te krijgen in de woonbehoefte, zodat er op verantwoorde wijze een bouwplanning tot stand kan worden gebracht.

Namens de Dorpsraad Langenboom,

Harm Cuppen
Nort van Schayik
Martijn van Hal
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.dorpsraadlangenboom.nl
www.facebook.com/woningbouwlangenboom