Na ruim twee jaar drie maal per week trainen was de hond van Jos geschikt om examen te doen. Woensdag 28 september was het zover en stond hij om 8.30 uur in Heeswijk Dinther voor een zwaar programma.

“We hadden hoge verwachtingen,” vertelt Adriaan van Hout van politiehondenvereniging De Trouwe Hulp. “Maar ja, dan zal je altijd zien dat er iets mis gaat. Bij de eerste oefening van kleine voorwerpjes zoeken, liet de hond het onderweg vallen en kon het niet meer vinden. Achteraf geen wonder want de andere 7 honden die er achteraan kwamen hadden het ook niet gevonden.” De ochtend verliep vervolgens echter naar tevredenheid.

Het middagprogramma bestond uit het zwaardere pakwerk. Dat verliep allemaal prima. “Aan het einde van de middag kwam de uitslag en was het resultaat een groot certificaat met lof met 427 punten. Een prachtig resultaat als je weet dat er maar 435 punten te halen zijn. Dit is het derde certificaat dit jaar dat behaald is door leden van De Trouwe Hulp in Mill. We kunnen stellen dat het een geslaagd jaar is, proficiat voor alle leden want die hebben er aan meegewerkt.”