Met lokale mobiliteit op weg naar leefbaarheid! Hoe een meerijdienst kan bijdragen tot het versterken van de leefbaarheid in Sint Hubert? Is Samobiel een mogelijke oplossing?

De dorpsraad heeft twee korte vragen voor u.

Makkelijk meerijden met je dorpsgenoten

Hoe vaak kom je geen dorpsgenoten tegen als je in Uden of Cuijk bent waar je, bijvoorbeeld, je kinderen ophaalt van het station? “Goh, we hadden wel met elkaar mee kunnen rijden!” Meerijdienst Samobiel maakt dat in Sint Hubert een stuk makkelijker. Leuk om elkaar (nog) beter te leren kennen en het spaart geld en milieu.

Meerijdienst voor dorpsbewoners

Vaak doet het OV er wel erg lang over om van A naar B te komen door de vele omwegen in de bus routes. Of de bus komt niet op de tijd en plek die je wilt. Dan is Samobiel een handige aanvulling op het OV. Het idee is simpel: meerijden met dorpsgenoten die dezelfde kant op gaan. Samobiel maakt dit makkelijker met een eenvoudig te gebruiken website die vraag naar en aanbod van ritten vanuit Sint Hubert bij elkaar brengt.

Zo werkt Samobiel

  • Je biedt of vraagt een rit aan via de eigen Samobiel dorpswebsite;
  • Je krijgt een sms als een dorpsgenoot dezelfde kant op gaat of wil gaan;
  • Jij kiest of je de rit samen wilt maken of niet;
  • Per rit betaal of ontvang je een kleine kilometervervoering. Dat loopt via de site van Samobiel, dus geen gedoe met contant geld.

Samobiel is gemakkelijk, vertrouwd, voordelig, veilig, milieuvriendelijk en bovenal erg gezellig. Meer informatie over Samobiel vind je op www.samobiel.nl.

Samobiel iets voor Sint Hubert?

De werkgroep is benieuwd of Samobiel ook voor Sint Hubert een oplossing kan zijn.

We hebben daarom slechts twee korte vragen:

  1. Vind jij dat wij het project Samobiel moeten opstarten?
  2. Zou jij gebruik gaan maken van Samobiel?

Graag horen wij jouw mening hierover. Je kunt een korte reactie sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We stellen het op prijs als je voor maandag 10 oktober reageert.

Alvast hartelijk dank voor je medewerking.

Hartelijke groet,
Werkgroep ‘Samobiel’
Dorpsraad Sint Hubert