In deze korte raadsvergadering werd de helft van de tijd ingeruimd voor het vragenuurtje. Het CDA bracht een viertal vragen in. Da’s jammer, want anders hadden we wellicht het snelheidsrecord vergaderen verbroken!

Daarbij verschoof een tweetal onderwerpen naar een volgende vergadering. En tenslotte waren er ook nog twee onderwerpen in de commissie uitgediscussieerd en nu als hamerstuk afgetikt.

Vragenuurtje

Het CDA stelde in navolging van CDA Land van Cuijk een viertal maatschappelijke vragen. Ze gingen over dementievriendelijke gemeente, laaggeletterden, eenzaamheid en wonen in onze gemeente. De burgemeester gaf het CDA een reprimande: “Dit soort vragen horen niet echt in het vragenuurtje thuis”. En wel omdat het element urgentie bij deze vragen ontbreekt. Overigens konden beide wethouders op vele vragen direct een afdoende antwoord geven.

CDA en laaggeletterdheid

Klaarblijkelijk vond het CDA laaggeletterdheid wel urgent, omdat in één van hun aangeleverde vragen, een klassieke spelfout stond!

Van de agenda halen...

Op verzoek van de VKP werden de volgende agendapunten: ‘Wijziging Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord’ en ‘Verklaringen van geen bedenkingen Volkelseweg 57 Wilbertoord’, doorgeschoven naar de volgende vergadering. Alle partijen waren het er over eens dat nader onderzoek meer informatie oplevert en in november a.s. meer duidelijkheid over deze agendapunten gegeven kan worden.

Vaststelling bestemmingsplan Mill Centrum

Het bestemmingsplan Mill Centrum werd na een gezamenlijk ingediend amendement unaniem vastgesteld. Het amendement betrof een tekstuele wijziging over o.a. evenementen en leges daarvan.

Theo van Eenbergen
AB’90