De peuters van de peutergroepjes in Mill van Jacqueline en Ansjerie, hebben de afgelopen weken veel geleerd tijdens hun project over het verkeer.

Want je moet voorzichtig doen als je buiten in het verkeer bent, hoe moet je oversteken bij een zebrapad, wat doe je bij een stoplicht en wat doen al die verkeersborden op straat? In het verkeer zijn regels waar je je aan moet houden! Dan gaat het goed in het verkeer.

Buiten op het verkeersplein oefenden alle peuters hoe het in het verkeer moest. En ze hadden allerlei andere activiteiten en liedjes over het verkeer. Zelfs na school zagen de peuters allerlei dingen met hun ouders in het verkeer.

Omdat de politie controleert of iedereen zich wel aan de regels houdt en helpt als het in het verkeer een keer niet goed gaat, sloten ze het project af met de politie. Alle peuters werden een echte agent. En er kwam zelfs een echte agent op bezoek! De agent liet haar uniform (en hulpmiddelen) zien en ze hielp toen er een botsing op het verkeersplein was. Ze bekeurde samen met een peuter iemand die door het rode licht reed en ze sloeg een dief in de boeien. Wat spannend! Tot slot mochten alle peuters nog een kijkje in de politieauto nemen. Op het laatste moment mocht de zwaailamp en sirene nog aan. Dat was spannend. Ze hadden een top ochtend. Hiervoor hartelijk dank aan de politie.