Foto: Peter Cornelissen

Afgelopen week bezocht burgemeester Walraven het echtpaar Ria en Piet Verstraten - van Rooij in Mill, vanwege hun 60-jarig huwelijksfeest. Dat feest vierden ze zondag 23 oktober, precies op de dag dat ze 60 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten.

Toen, in 1956 konden ze nog niet bevroeden dat ze nu bij een familiefeestje maar liefst 43 nazaten over de vloer zouden hebben. In hun huis “de Groes” klinkt dan vaak muziek. Als ze dat niet zelf maken, zijn het wel de (klein)kinderen die dat doen.

Piet is een echte knutselaar. Zo repareert hij niet alleen klokken, maar heeft bijvoorbeeld ook de fontein in hun tuin zelf gemaakt. Als hij niet in de werkplaats te vinden is, is hij druk met het bijhouden van het gazon, met zijn kippen of staat hij in de keuken te kokkerellen.

Ook Ria is vaak in de tuin te vinden, waar ze alle bloemen en planten vertroetelt. Binnenshuis is ze het liefst bezig met haar verzameling foto’s en krantenknipsels waarmee ze steeds weer nieuwe albums samenstelt voor de familie. Ook met de decembercadeaus is zij dagen in de weer.

Ze hopen minimaal 100 jaar oud te worden om nog lang van hun ((achter)klein)kinderen en natuurlijk elkaar te kunnen genieten.

De kaars die ze als geschenk van de burgervader hebben ontvangen, heeft een mooie plaats in hun huis gekregen.