Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit. En daarmee ook de behoefte aan laadpalen in de openbare ruimte. Om aan de verwachte vraag voor laadpalen tegemoet te komen, is de gemeente Mill en Sint Hubert een samenwerking aangegaan met de provincie Noord-Brabant.

Namens 65 gemeenten in Noord-Brabant en Limburg verzorgt de provincie Noord-Brabant een aanbesteding voor het plaatsen en exploiteren van in totaal 1.240 oplaadpalen in de openbare ruimte. Het streven is om eind 2016 de aanbesteding af te ronden en vanaf januari 2017 nieuwe laadpalen te plaatsen.

Vanaf januari 2017 krijgen bewoners en bedrijven de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor de plaatsing van een laadpaal. Belangrijkste voorwaarden waaraan aanvragen moeten voldoen zijn: 

  • De aanvrager gebruikt of gaat een elektrische auto gebruiken.
  • De aanvrager heeft niet de beschikking over een eigen terrein waarop geparkeerd kan worden en een eigen laadvoorziening kan worden aangebracht.
  • Op een loopafstand van maximaal 300 meter bevindt zich nog geen andere laadpaal waar de aanvrager kan laden.

Meer informatie over de manier waarop een laadpaal kan worden aangevraagd volgt eind 2016, als de aanbesteding is afgerond.