Het regieteam raden Land van Cuijk en de provincie Noord-Brabant hebben in juli afgesproken een externe procesbegeleider aan te stellen. Deze procesbegeleider zal het regieteam bijstaan bij het uitvoeren van een brede verkenning naar de bestuurlijke toekomst van Land van Cuijk.

Bij die verkenning kijkt het regieteam naar alle mogelijke scenario’s, zoals zelfstandigheid, bestuurlijke fusie en innovatieve vormen van samenwerking in de regio. De heer Peter van der Velden gaat aan de slag als procesbegeleider van de genoemde verkenning.

Van der Velden was van 2004 tot 2015 burgemeester van Breda en vervulde die functie vanaf 1988 in een aantal andere gemeenten. Hij gaat samen met het regieteam invulling geven aan de verkenning. Bij die verkenning naar de bestuurlijke toekomst staan kwaliteit en onafhankelijkheid voorop. Daarnaast worden inwoners, het bedrijfsleven en maatschappelijke partners in de regio betrokken bij de verkenning. Het regieteam heeft er alle vertrouwen in met Van der Velden de juiste persoon gevonden te hebben voor de begeleiding van het proces.