Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe zogenoemde Raboblok aan de markt in Mill. Naast enkele winkelruimtes bevat dit pand ook 18 huurappartementen. De bewoners van de appartementen (allemaal verhuurd) krijgen op 15 november de sleutel.

De kopers en huurders van de commerciële ruimtes op de begaande grond hebben deze al ontvangen. Dat zijn supermarkt Jan Linders, de Rabobank en een bloemenzaak. Zij kunnen aan de slag om het pand intern af te werken.

Verhuizing

De Rabobank zal medio december verhuizen naar het nieuwe pand aan de markt en Jan Linders doet dit direct na de jaarwisseling. Ook zal in deze periode een bloemenzaak er zijn intrek nemen. Er is in dit blok nog 1 winkelruimte van zo’n 170m2 beschikbaar. Vastgoedontwikkelaar Rialto is in gesprek met belangstellende ondernemers, maar een definitieve huurder of koper is er nog niet.

Maaslandblok

Het was de bedoeling om direct aansluitend het zogenoemde Maaslandblok aan de markt te gaan slopen. Dat is het gedeelte tussen Albert Heijn v.d. Ven en de huidige apotheek in. Op die locatie gaat net als bij het Raboblok, Rialto samen met Mooiland een nieuw pand bouwen met 2 lagen appartementen op de verdieping en commerciële ruimtes op de begaande grond.

Nieuwbouw

Maar wanneer gestart zal worden met de sloop en vervolgens nieuwbouw is nog niet bekend. In eerste instantie zou Mooiland naast de appartementen ook de winkelruimtes gaan exploiteren, maar door een wetswijziging mogen woonmaatschappijen geen nieuwe commerciële ruimtes meer in eigendom hebben. Rialto en Mooiland zoekt dus nog naar een investeerder die de winkelruimtes in het nieuw te bouwen Maaslandblok wil overnemen om vervolgens te verhuren.

Belangstelling

Belangstellende huurders voor de winkelruimtes zijn er overigens wel al. Zo heeft de Hema aangegeven graag naar de markt te verhuizen en ook Kruidvat en Terstal willen er winkelruimtes huren. Ook in dit nieuwe Maaslandblok is dan nog 1 winkelruimte beschikbaar van zo’n 170m2.

Duidelijkheid

Eind november zitten de betrokken partijen zoals Rialto, Mooiland en de gemeente Mill en Sint Hubert weer aan tafel. Mogelijk zal er dan meer duidelijkheid komen rond data waarop gestart wordt met de sloop en nieuwbouw van het Maaslandblok.