De baas vindt personeel van 40 jaar te oud! Al op deze leeftijd worden werknemers afgeschreven? Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek onder leidinggevenden door de Radboud Universiteit.

Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde leeftijd van een afdeling volgens 70 procent van de chefs onder de 40 moet liggen. De chefs zijn negatief over de toekomst van veertigers. Zelfs oudere leidinggevenden denken er zo over, al zijn ze wel meer tevreden over de ouderen op hun afdeling.

Werkgevers hebben veel vooroordelen over werknemers van boven de 40. 'Minder flexibel, vaker gefrustreerd, minder ambitieus, minder creatief en minder vernieuwend: dat zijn veelgehoorde kwalificaties. Bovendien geeft een jongere chef vaker een slechtere beoordeling aan een veertiger. Je kunt dus, in die leeftijdscategorie, beter worden beoordeeld door een chef die zelf ouder is. ‘Veertigers zijn in het midden- en kleinbedrijf wat beter af. Daar zijn de chefs iets minder negatief. Kleinere bedrijven hebben minder bureaucratie. De mensen kennen elkaar beter. Dat helpt en gaat vooroordelen tegen.'

'Bedrijven zijn te afwachtend. Er zijn al grote personeelstekorten in bijvoorbeeld de zorg. Je kunt ook niet voldoende mensen uit het buitenland halen. Ook daar is vergrijzing. Er móet dus aan de toekomst gedacht worden. Als je mensen van 40 al geen kansen meer geeft om zich te ontwikkelen, ben je als werkgever echt te laat als ze 45 zijn. Werknemers zelf doen daardoor minder om zich te blijven ontwikkelen. Die beginnen geen opleiding of stappen niet over naar een andere functie of baan.

Ooit wel eens gehoord van het Senioren Hobby Centrum in Mill? Daar zien wij veertigers en vijftigers als zeer jonge mensen. Daar hebben ze geen negatieve oordelen over mensen, daar is een ieder gelijk. De combinatie leren, delen en ontspanning gaan daar samen op in een unieke formule. Meer dan 20 hobby mogelijkheden, zowel overdag als in de avonduren. Samen actief bezig zijn is nu mogelijk. Iedereen uit de wijde omgeving is hartelijk welkom om eens vrijblijvend te komen kijken.

Interesse?

Mail of bel even onze man Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0485 - 47 10 79 / 06 - 13 50 31 37. Meer info zie www.seniorenhobbycentrum.nl.