Zwemles bij Drie-Essen sluit optimaal aan bij de wijze waarop jonge kinderen leren. Dat blijkt uit hetgeen Chantal Derks van Lieshout vertelt over de zwemlessen in het zwembad van Fitland XL in Mill.

“We houden rekening met het individuele niveau van kinderen en elk kind mag in zijn of haar eigen tempo leren om zo maximaal resultaat te behalen. Wij vinden het belangrijk om goed te communiceren met de ouders. Daarom werken wij zoveel mogelijk met vaste lesgevers op een vaste lesgroep en er is elke les gelegenheid tot persoonlijk contact met de lesgever.”

Plezier

Chantal is naast administratiefmedewerkster ook locatiemanager in Mill. Ze vertelt dat het belangrijk is dat kinderen plezier beleven aan het zwemmen. “Plezier staat bij ons dan ook voorop, onze lesgevers bieden uitdagende en uitnodigende lessen aan die optimaal aansluiten bij de motorische- en belevingswereld van jonge kinderen. Daarom leren de kinderen zwemmen in dieper water met het EasySwim drijfpakje. De lesgever is tijdens de zwemles ook altijd dichtbij, meestal in het water bij de kinderen.” Dat zorgt voor meer zwemplezier en een sneller en beter ontwikkeld watergevoel.

Betrokkenheid 

Bij Drie-Essen  werkt men tijdens de lessen veel in groepjes, dit past helemaal bij de pedagogische principes van het kleuteronderwijs. Chantal: “Wanneer kinderen zelfstandig en samen mogen werken komt dat tegemoet aan hun behoefte aan uitdaging, bewegingsdrang en leergierigheid. Ook wordt het dan mogelijk om diverse materialen en stuurkaarten te gebruiken om de leerstof veelzijdiger en uitnodigend te presenteren.” Chantal vertelt dat wanneer kinderen zich betrokken voelen, ze ook extra hun best willen doen en daardoor de lessen beter aan zullen slaan.

Professionaliteit

Naast de basisopleiding zijn alle lesgevers extra geschoold in de EasySwim methode. Zij hebben daarmee een volle rugzak met kennis en kunde over het aanleren van zwemmen én het omgaan met kinderen. “Aangezien wij hechten aan transparantie zijn ouders op alle locaties in staat om de zwemlessen te volgen vanaf de tribune of door een raam wand. Tijdens de laatste 5 minuten van iedere zwemles en tijdens de kijklessen kunnen ouders communiceren met lesgevers.”

Het juiste traject voor ieder kind 

Vanaf 4,5 jaar kunnen kinderen beginnen met het volgen van zwemlessen. Drie-Essen biedt de keuze uit drie verschillende opleidingstrajecten:

  • Plus traject
    Dit is in Mill het meest populaire traject, Kinderen hebben dan 1x per week 45 minuten zwemles. Het grootste voordeel van dit traject is dat er maar maximaal 5 kindjes in een groepje zitten. Dit zorgt ervoor dat er nog meer persoonlijke aandacht voor de kinderen is. 
  • Regulier traject
    Kinderen hebben hierbij 1x per week 60 minuten zwemles en de maximale groepsgrootte is 10 kinderen.
  • Snel traject
    Bij dit traject gaan kinderen 1x per week 120 minuten zwemmen, hierdoor gaan ze sneller door de opleiding heen. De maximale groepsgrootte is ook hier 10 kinderen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u Drie-Essen bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de website raadplegen www.drie-essen.nl of neem contact op met de receptie van Drie-Essen in Uden 0413 - 249 000. De lessen in Mill worden aangeboden in het zwembad van Fitland XL aan de Hoogveldseweg 1 in Mill, hier is geen receptioniste van Drie-Essen aanwezig.