Heeft u een (tijdelijke) beperking waardoor u hulp bij het huishouden nodig heeft? Of bent u mantelzorger en wilt u graag hulp bij uw eigen huishouden omdat u overbelast dreigt te raken?

Of krijgt u al huishoudelijke hulp van een thuiszorgorganisatie, maar wilt u graag wat extra hulp voor karweitjes die blijven liggen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT).

Wat is de Huishoudelijke Hulp Toelage?

De gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert maken gebruik van een regeling voor huishoudelijke hulp (HHT) voor een bepaalde groep inwoners. Met de HHT kunnen inwoners tegen een verlaagd tarief huishoudelijke hulp inkopen bij een thuiszorgorganisatie, tot een maximum van drie uur. De gemeente betaalt een aanvullend bedrag aan de thuiszorgorganisatie. Hiervoor hebben de gemeenten geld gekregen van de Rijksoverheid.

Hoe vraag ik het aan?

Denkt u in aanmerking te komen voor de HHT of wilt u meer weten? Neem dan contact op met het Wmo-loket van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert, bereikbaar via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur op 0485 - 39 67 83. Meer informatie vindt u ook op de website van uw gemeente.