Op dinsdag 15 november ontvingen de eerste bewoners de sleutels van hun nieuwe appartement aan de Markt in het dorpshart van Mill. Daar ontwikkelde Woningcorporatie Mooiland in samenwerking met Ontwikkelingscombinatie Centrumplan Mill B.V., het Raboblok.

Dat is een nieuwbouwproject van achttien comfortabele huurappartementen, met winkelruimte op de begane grond.

Het nieuwbouwcomplex aan de Markt is onderdeel van het Centrumplan in Mill. Met het Centrumplan stimuleert Mooiland samen met gemeente, Ontwikkelcombinatie Centrumplan Mill en de Ondernemers het wonen, winkelen en recreëren in deze Brabantse gemeente. Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling uit Schaijk realiseerde het nieuwbouwcomplex. De achttien huurappartementen bevinden zich midden in het centrum en dichtbij winkels, restaurants, bibliotheek, bank, filmhuis en zorgvoorzieningen.

Ideaal

De heer en mevrouw Van Houtum zijn twee van de nieuwe bewoners. “Wij zijn heel erg blij met onze nieuwe woning. En alles gelijkvloers, dat is ideaal voor mij omdat ik minder goed ter been ben”, aldus de heer Van Houtum. Mooiland heeft alle appartementen verhuurd.

Duurzaam

Mooiland heeft in al haar huurwoningen nadrukkelijk oog voor duurzaamheid, en dus ook in het Raboblok in Mill. Nieuwe woningen zijn zo veel mogelijk energiezuinig, wat huurders merken aan lagere stookkosten. Vanaf 2018 investeert Mooiland alleen nog in energieneutrale nieuwbouw. In bestaande huurwoningen nemen we energiebesparende maatregelen.