Rik van de Wiel uit Sint Hubert gaat naar EuroSkills 2016 Gotenburg.

Rik van de Wiel uit Sint Hubert vertegenwoordigt ons land tijdens EuroSkills: het ‘EK voor beroepen' dat van 1 t/m 3 december plaatsvindt. Rik is al nationaal kampioen ICT Beheerder en maakt deel uit van Team Nederland: 39 talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.

Rik leert bij ROC de Leijgraaf en werkt bij Verweijen ICT in Mill. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificaties en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes, branchevereniging VHG en Vakkanjers. "Die ene klik op de knop 'aanmelden' heeft mij een hoop kennis en ervaring bijgebracht. Met deze insteek ga ik ook naar Zweden. Alles wat ik daar leer, opsteek en ervaar draagt bij aan een succesvolle carrière" aldus Rik.

In Gotenburg strijden ruim 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 33 vakrichtingen (beroepen), waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, zorg, lassen, metselen en web design. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

Grootste beroepenevent van Europa

In The Swedish Exhibition & Congress Centre in Gotenburg worden door de organisatie 40.000 bezoekers verwacht tijdens de drie wedstrijddagen. Op het evenement, waar ook een conferentieprogramma plaatsvindt, komen veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, onder wie een delegatie van vertegenwoordigers van mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van OCW uit ons land.