Kwijtschelding, zorgtoeslag, alimentatie, bezwaarschrift; in Nederland zijn er ontzettend veel verschillende regelingen, wetten en voorzieningen. Maar wanneer heb je nou waar recht op?

De sociaal raadslieden van Sociom adviseren en helpen bij vragen als: ik ga scheiden, wat moet ik allemaal regelen? En: ik kan niet rondkomen, wat kan ik doen? Zij weten precies welke stappen gezet moeten worden. Ook bijvoorbeeld als u een klacht heeft en er zelf met een instantie niet uitkomt. Waar nodig, wijzen ze u de weg naar de juiste hulpverleners.

Het werk van de sociaal raadslieden van Sociom is soms beter bekend als het Advies- en Informatiepunt. Sociaal raadslieden zijn specialist op het gebied van allerlei wetten, regelingen en voorzieningen. Zij wijzen u als burger de weg in het doolhof van wet- en regelgeving en vormen een schakel tussen de burger en (maatschappelijke) instanties.

De sociaal raadslieden kijken breed en in samenhang naar alle dingen, die een rol kunnen spelen bij problemen in een huishouden. Bijvoorbeeld de hoogte van het inkomen, voorzieningengebruik (zoals de zorg- en huurtoeslag of bijzondere bijstand), maar we kijken ook naar de gezinssamenstelling en/of de arbeidssituatie. Met deze brede blik wordt voorkomen dat burgers verder in de problemen raken.

De dienstverlening van sociaal raadslieden is professioneel, laagdrempelig en gratis. Uw vraag staat centraal en daarnaast is de dienstverlenging gericht op het voorkomen van dure, tijdrovende formele procedures. De sociaal raadslieden zijn altijd op zoek naar een snelle en praktische oplossing, waarmee u weer vooruit kunt.

Aan welke vragen kunt u zoal denken als u advies of ondersteuning van de raadslieden wenst? Het gaat vooral om vragen rondom uitkeringen, belastingen, toeslagen, schulden, consumentenzaken, juridische kwesties, arbeid en financiën. De sociaal raadslieden behandelen elke vraag vertrouwelijk.

Heeft u een vraag voor ons?

Hieronder staat hoe u de sociaal raadslieden kunt bereiken:

Advies- en Informatiepunt Cuijk, Grave en Mill
Zwaanstraat 7 (Dienstencentrum)
5431 BP Cuijk
0485 - 700 500
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefonisch bereikbaar: dinsdag, woensdag en vrijdag: 9.00 - 10.00 uur
Inloopspreekuur: dinsdag, woensdag en vrijdag: 10.00 - 12.00 uur
’s Middags op afspraak.

Advies- en Informatiepunt Boxmeer
De Raetsingel 1 (De Weijer)
5831 KC Boxmeer
0485 - 57 67 63
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefonisch bereikbaar: maandag t/m donderdag 9.00 - 10.00 uur
Inloopspreekuur De Weijer: maandag t/m donderdag 10.00 - 12.00 uur
’s Middags op afspraak.

Advies- en Informatiepunt Sint Anthonis
Breestraat 1D (MFC Oelbroeck)
5845 AX Sint Anthonis
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefonisch bereikbaar: maandag t/m donderdag via AIP Boxmeer
Inloopspreekuur Oelbroeck: donderdag 14.00 - 15.00 uur, daarna op afspraak

U kunt uw vraag ook altijd stellen via ons centrale telefoonnummer of emailadres: 0485 - 700 500 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..