Het medical taping concept werkt met een elastische tape waarbij spieren en gewrichten worden ondersteund zonder daarbij de beweging te beperken.

Dit kan zijn om pijn te verminderen, de spieren te stimuleren of te ontspannen, de stand van een gewricht te beïnvloeden, de bewegingsrichting in een gewricht te beïnvloeden,of om de stabiliteit van een gewricht te verbeteren.

Waarom hebben mensen soms smalle strookjes gekleurde tape op hun huid?

Door de manier van tapen wordt de huid iets opgetild. Hierdoor vermindert onmiddellijk de druk, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer (bijvoorbeeld bij mensen met lymfoedeem na een borstamputatie) weer worden hersteld. Ook de druk op de pijnreceptoren neemt af en de pijn vermindert. Bij lokale vochtproblemen na bijvoorbeeld een ongeluk, bij bloeduitstortingen of bij littekens kan deze tape ook helpen bij herstel.
Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam.
De tape kan meerdere dagen blijven zitten. Huidirritaties komen zelden voor. Ook is douchen en zwemmen goed mogelijk met de tape.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken dan kunt u bellen naar:

Fysiotherapie Mill
Langenboomseweg 2b
5451 JK Mill
0485 - 45 11 07