Op vrijdag 16 december zijn de leden van de Scouting in Langenboom langs de deuren gegaan. Zij hebben aan zoveel mogelijk bewoners van Langenboom het Vredeslicht uitgedeeld.

Het Vredeslicht wordt elk jaar door een kind ontstoken aan de vredesvlam in Bethlehem in Israel. Dit licht wordt dan weer met een vliegtuig naar Wenen overgevlogen. Jaarlijks gaan vele Scoutinggroepen daar het licht ophalen. Dit wordt dan weer verspreid over vele Scoutinggroepen in Nederland.

Het Vredeslicht herinnert ons aan de plicht om ons voor de vrede in te zetten. Het is een lichtpuntje voor hoop. Heel veel Scoutinggroepen over de hele wereld doen hier aan mee. Duizenden Scouts uit de hele wereld geven dit licht in de tijd voor Kerst aan elkaar door. Zij vormen samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap. In een hele korte tijd groeit dit lichtpuntje over de hele wereld uit tot een zee van licht.

Waarom?

De mensen in Langenboom staan altijd voor de Scouting klaar. Als dank wilde Scouting iets terug doen. Dit in de vorm van het Vredeslicht. De kinderen zijn uren bezig geweest om honderden glaasjes te versieren. Met Kerstmutsen op en bolderwagen voor de glaasjes ging men langs de deuren. Wij hopen dat alle mensen een fijn Kerstfeest zullen hebben samen met de mensen die zij lief hebben. Verder wensen wij alle mensen een alvast gezond en gelukkig 2017.