Foto: Cockie Kremers

Tijdens de druk bezochte Nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Mill en Sint Hubert werden ook de sportprestatie van het jaar en de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Voor deze titel kon iedereen kandidaten nomineren en dat gebeurde massaal.

Sportprestatie

Niels v.d. Duijn (motorcrosser) en Jurgen Kremers (triatleet) uit Mill werden voor deze titel genomineerd. Wethouder Erik van Daal vertelde dat het behalen van het Nederlands en Europeeskampioenschap van Niels een super prestatie was. Maar ook de prestatie van Jurgen Kremers was er eentje van formaat. Al 3 jaar behoort hij bij de 10% beste triatleten van de wereld en vorig jaar behaalde hij in Rotterdam de bronzen medaille. Vandaar dat zij alle 2 de titel sportprestatie 2016 kregen.

Vrijwilliger

Genomineerd waren Gerard van Alphen van MHV’81, Martin Nabuurs van diverse activiteiten in o.a. Wilbertoord en de club vrijwilligers van de Lokale Omroep Mill. Martin Nabuurs maakt ook deel uit van de groep vrijwilligers bij de Lokale Omroep Mill. Ook voor hen had wethouder van Daal veel lovende woorden. Uiteindelijk werden de vrijwilligers van de L.O.M. uitgeroepen tot vrijwilligers van het jaar 2016.