Kwijtschelding, zorgtoeslag, alimentatie, bezwaarschrift; in Nederland zijn er ontzettend veel verschillende regelingen, wetten en voorzieningen. Maar wanneer heb je nou waar recht op?

De sociaal raadslieden van Sociom adviseren en helpen bij vragen als: ik ga scheiden, wat moet ik allemaal regelen? En: ik kan niet rondkomen, wat kan ik doen? Zij weten precies welke stappen je moet zetten. Bijvoorbeeld als je een klacht hebt en er zelf met een instantie niet uitkomt. Ook wijzen ze je de weg naar de juiste hulpverleners.

De sociaal raadslieden houden in afstemming met de gemeenten vanaf 1 februari spreekuur in alle gemeenten van het Land van Cuijk. Nieuw zijn de spreekuurlocaties in Mill en Grave. 

De hulp van Sociaal Raadslieden is voor u gratis en u kunt zonder afspraak binnenlopen. Meer informatie over het Sociaal Raadsliedenwerk of over andere dienstverlening van Sociom, kunt u vinden op onze website www.sociom.nl.

Overzicht Inloop Spreekuren Sociaal Raadslieden (Informatie en Adviespunten) zie http://www.sociom.nl/sociaal-raadslieden/afspreken-met-sociaal-raadslieden.

De sociaal raadslieden hebben ook een telefonisch spreekuur:
Voor Boxmeer en Sint Anthonis: maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 10.00 uur op het telefoonnummer 0485 700 500 of 0485 576 763.
Voor Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert: woensdag en vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur op het telefoonnummer: 0485 700 500.