Op maandag 6 maart bezochten landelijk CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom en Tweede Kamerlid Erik Ronnes samen met enkele lokale partijgenoten Stichting De Ladder in Mill.

De Ladder is een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking met een zorgvraag. Het bezoek aan de Ladder vormde de start van een bezoek aan het Land van Cuijk met als rode draad: wonen, zorg en leefbaarheid. Namens de Millse CDA-afdeling waren gemeenteraadslid Mark Janssen en bestuurslid Jules Verstraten aanwezig.

Na een hartelijk ontvangst en een rondleiding van initiatiefnemers Sylvia Jans en Wilma Swartjes werden de bezoekers bijgepraat over de ontstaansgeschiedenis van dit woon-zorginitiatief. Doel van het bezoek was met name om verbeterpunten inzichtelijk te maken en hierdoor een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de zorg in Nederland. Er is dan ook uitgebreid gesproken over lokale- en nationale wet- en regelgeving waar Stichting de Ladder mee te maken heeft.

Jules Verstraten: ‘’Als bijna buurman van De Ladder heb ik drie jaar geleden de verbouwing van de oude brandweerkazerne van dichtbij kunnen volgen. Wat een prachtig initiatief! Ik heb veel waardering voor de enthousiaste ouders en initiatiefnemers. Als lokale afdeling hebben we via Erik Ronnes intensief contact met de landelijke Tweede Kamerfractie en zijn we trots dat we Ruth Peetoom juist dit mooie Millse voorbeeld van een burgerinitiatief hebben mogen laten zien. We vertrouwen erop dat Erik de opgehaalde informatie in Den Haag onder de aandacht gaat brengen.’’

Op dezelfde dag werd een bezoek gebracht aan alle gemeenten in het Land van Cuijk: Zorgresidentie Velp, Lunchroom Markant in Sint Anthonis, de nieuw te ontwikkelen multifunctionele accommodatie te Vortum Mullum en Pantein Zorgcentrum Cantheelen te Cuijk. www.cdamill.nl