Er is niet een bepaalde (leeftijd) grens voor een Senior te noemen maar het makkelijkste is de pensioengerechtigde leeftijd. Voor nu is dat het zevenenzestigste levensjaar.

Is die leeftijd eenmaal bereikt valt men in de categorie Senioren. Oké zijn we dan klaar met ons leven? Nee dus... helemaal niet. Als het goed is hoef je dan niet meer te werken.

Ik zie het zelf zo, als ik 67 jaar word en gepensioneerd bent dan gaat er een nieuwe wereld voor mij open en maak ik een nieuwe start. Er zijn zoveel hobby’s die ik altijd al zou willen ( bijv. bij het Senioren Hobby Centrum in Mill) doen maar nu nog geen tijd voor hebt. Ook familiebezoekjes of uitstapjes met senioren vrienden kunnen vaker plaatsvinden en hoeven niet meer per se op de vrije zaterdag of zondag gepland worden. En wat te denken van vrijwilligerswerk bij het SHC, door senioren en voor senioren. Kijk ook vooral naar wat je als Senior wel kunt doen in plaats van achter de geraniums weg te gaan zitten kwijnen en te gaan zitten kniezen.

Geef als senior dus zin aan het leven en stel altijd een doel. Ga weer leren, volg een cursus (bij het SHC), vindt een leuke hobby ( bij het SHC) of doe vrijwilligerswerk. Senioren zijn ook heel belangrijk voor de jongeren in de samenleving. Een Senior heeft veel levenservaring, heeft vaak kennis van veel zaken en ouderen zijn heel breed geïnformeerd en op de hoogte van allerhande zaken.

Blijf goed voor jezelf zorgen op het gebied van voeding en probeer sportief te blijven dat is nog belangrijker als je een senior bent. Ben je fysiek fit, dan wordt de kans ook kleiner op lichamelijke ongemakken. Probeer een club, of hobby te vinden waarbij het goed voelt.

Vanaf 50 jaar bent u welkom bij het SHC, dus u hoeft niet te wachten tot uw 67e levensjaar. Bij het SHC zijn 45 vrijwilligers en 275 personen zijn deelnemer Samen actief bezig. Wil jij ook bij zo’n organisatie horen?

Waarom wachten tot morgen? Meld je aan, meer dan 20 hobby mogelijkheden.

Interesse?

Mail of bel even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0485 - 47 10 79 / 06 - 13 50 31 37 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer info zie www.seniorenhobbycentrum.nl.