Nederlandse boeren, hun adviseurs, toeleveranciers en afnemers zetten zich samen in voor de strijd tegen kanker.

Met maar liefst 150 fietsers en 64 lopers, verdeeld over 25 teams, staan zij op 31 mei en 1 juni van dit jaar aan de start van Alpe d’HuZes. De werving van sponsorgeld voor dit evenement verloopt zeer voorspoedig. Dat blijkt wel uit het bedrag van € 777.777 dat nu al bij elkaar is gebracht.

Daarmee is de totale bijdrage van de agrarische sector aan de strijd tegen kanker over de afgelopen jaren gestegen naar 7,2 miljoen euro. Vanuit Sint Hubert zijn Antoine en Monique van Loon en hun kinderen al jaren actief voor BIG Challenge en hebben bewoners uit onze gemeente ook bijgedragen en meegedaan met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes.

Op één dag zes maal de Alpe d’Huez op

Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeenbrengen en daarmee een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen de deelnemers op één dag tot wel zes keer de legendarische Alpe d'Huez. Ook een groep van 214 boeren en hun zakenrelaties doet in BIG Challenge-verband op 31 en 1 juni mee aan Alpe d’HuZes. Ze zetten zich daarmee keihard in om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Om dit te bereiken traint de groep maandenlang individueel en in groepsverband. Daarnaast benadert elke deelnemer een groot aantal sponsors en organiseren ze allerlei ludieke en/of sportieve activiteiten zoals diners, loterijen, wijnacties, benefietconcerten, sponsorlopen, dienstenveilingen, spinningmarathons en verkoop van agrarische producten.