Defensie zet zich dagelijks in voor de vrijheid, veiligheid en welvaart van Nederland in binnen- en buitenland. Personeel van de Koninklijke Luchtmacht wordt met verschillende vliegtuigtypen ingezet en moet overal op voorbereid zijn.

Zij staan stand-by voor ieder mogelijk conflict, van terreur tot gewapende agressie. Een inzetbare luchtmacht is een geoefende luchtmacht. Dagelijks vinden trainingen en oefeningen plaats die specifieke vaardigheden vereisen die een militaire vlieger dient te beheersen.

Van 10 tot en met 26 april trainen F-16 vliegers van vliegbasis Volkel gesimuleerde luchtgevechten. Dit zijn onmisbare vaardigheden die het verschil maken in gevaarlijke en risicovolle situaties. De F-16’s maken hierbij gebruik van een gereserveerd militair luchtruim boven het midden en noordoosten van Noord-Brabant, onder andere in de omgeving van de plaatsen Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Oss. De trainingen vinden plaats binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis Volkel. Vanwege operationele redenen en onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken.

Voor nadere vragen en eventuele geluidhinderklachten kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800 - 022 60 33.