Het college van de gemeente Mill en Sint Hubert heeft besloten om de Stichting Myllesheem een financiële bijdrage van € 250,- te geven voor het realiseren van de maquette die Tongelaar laat zien in de tijd van de Noormannen.

Het college steunt hiermee Myllesheem en het initiatief om de geschiedenis van Tongelaar op een levendige manier in beeld te brengen. Naast Myllesheem zijn ook Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap initiatiefnemers voor deze maquette.

Op de maquette is te zien hoe Tongelaar er in het begin uit zag, omstreeks de negende eeuw. De geschiedenis wordt levendig in beeld gebracht, compleet met het bosrijke landschap van toen, mensen en dieren, boerderijtjes en ergens nog een verdwaalde Noorman in de bosjes. De maquette, die op kind-ooghoogte wordt gemaakt en daardoor leerzaam is voor jong en oud, komt in het najaar van 2017 in het kasteel te staan en is dan gratis te bezoeken.  Kunstenaar Paul de Maat zal deze gaan maken.

Crowd funding

Om de maquette te kunnen realiseren, zijn de initiatiefnemers een crowd funding gestart. De bedoeling hiervan is om samen met inwoners en ondernemers een deel van het benodigde budget voor deze maquette bij elkaar te krijgen.
Meer info hierover kunt u vinden op: www.voordekunst.nl (zoeken: Tongelaar).