Beste medebewoners van Mill. Ik ben nog de enige bewoonster van het voormalige woonwagenkampje in Mill. De rest van de bewoners is onder valse voorwendselen weggegaan.

Er zou geen geld zijn om de wagens op te knappen en het kampje zou met de tijd toch weggaan in verband met uitsterfbeleid. Maar er was wel geld om alles te slopen.

De gemeente haalt wel andere culturen binnen, maar onze cultuur wordt kapot gemaakt terwijl wij toch op de lijst staan van cultureel erfgoed. Ik ben dan ook in hoger beroep gegaan tegen de gemeente Mill voor het bestemmingsplan van Mill-West 2016.

De voormalige woonwagenlocatie van Mergen 54 t/m 62 zou veranderd worden in reguliere woningen. Volgens de gemeente was er geen behoefte meer om in een woonwagen te wonen. Dat kan de gemeente nooit nagaan want je kon je nooit meer inschrijven voor een woonwagen bij de gemeente Mill of woonmaatschappij Mooiland.

De Raad van State heeft de gemeente nu verplicht om een lijst mogelijk te maken waar de mensen die graag in een woonwagen willen wonen, zich kunnen inschrijven. De gemeente Mill is ook verplicht om het bestemmingsplan binnen 4 weken weer om te zetten als woonwagenlocatie mits er een wachtlijst is. Ik weet inmiddels dat er al personen op de wachtlijst staan die zich al hebben ingeschreven.

Ik vraag dan ook aan degenen die zich op de wachtlijst willen zetten, een brief te schrijven naar: Gemeente Mill, postbus 7, 5360 AA Grave. Het bezoekadres is Kerkstraat 1, 5451 BM Mill. Het beste is om deze brief persoonlijk in te leveren. Dan heeft u altijd bewijs dat het ingeleverd is.

Met vriendelijke groet,
Diana Maquine