Heb ik keuzevrijheid bij een uitvaart indien ik verzekerd ben? Ja zeker! “Ik dacht dat ik gebonden was aan de verzekeringsmaatschappij voor het organiseren van de uitvaart.” Dit is wat vaak gedacht wordt wanneer een geliefde met een uitvaartverzekering overlijdt.

Een verzekeraar wil ook graag de uitvaart verzorgen. Deze noteert daarom nadrukkelijk op de polis een telefoonnummer dat meteen gebeld dient te worden bij een overlijden. Iedereen is echter vrij te kiezen wie hij of zij wil en de verzekeraar kan ook op een later tijdstip gebeld worden.

Voor de meeste mensen is de dood een onderwerp waar ze het liefste niet aan willen denken. Toch zijn er veel mensen die een uitvaartverzekering hebben afgesloten, omdat ze zich wel bewust zijn dat een uitvaart nu eenmaal kosten met zich meebrengt. Er bestaan verschillende soorten verzekeringen; kapitaalverzekeringen en naturaverzekeringen.

Een kapitaalverzekering is een verzekering die een bedrag uitkeert. Nabestaanden zijn dan helemaal vrij hoe dit bedrag te besteden. Ook bij een naturaverzekering wordt een bedrag uitgekeerd. Een naturaverzekering is een verzekering waar een vast dienstenpakket aan gekoppeld is dat een bepaald bedrag waard is. Door wie u de uitvaart laat verzorgen staat hier los van. Bij het melden van een overlijden geeft de verzekeraar aan dat men duurder uit is, wanneer gekozen wordt voor een eigen uitvaartondernemer. Het inkoopvoordeel zou wegvallen. Dit is echter onjuist. Niet de korting die gegeven wordt, maar de prijs waar deze korting vanaf gaat is van belang. Een groot bedrijf heeft ook te maken met grotere overheadkosten, waardoor de verkoopprijzen vaak ook hoger zijn.

Een kleine ondernemer zoals Fiore Uitvaartzorg in Sint Hubert heeft deze kosten in mindere mate en kan daardoor zelfs goedkoper zijn. Het is raadzaam om op de website van een verzekeraar te kijken wat een uitvaart met bepaalde wensen kost. Ook is het verstandig zich af te vragen wat er aan persoonlijke begeleiding bij hoort. Iedereen is altijd vrij om te kiezen welke uitvaartonderneming gebeld wordt voor het regelen van de uitvaart. Ook als er een verzekering is.

Fiore Uitvaartzorg wenst iedereen warme begeleiding met toewijding in het afscheid van een geliefde en een goed luisterend oor. Zo kunnen nabestaanden met een positief gevoel van een mooi afscheid de toekomst ingaan. Ervaringen van nabestaanden kunnen bekeken worden op de website van de uitvaartonderneming; www. Fioreuitvaartzorg.nl

Op tweede Pinksterdag, tussen 11 en 16 uur, is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de open dag. Naast het bekijken van het afscheidshuis en een gezellig praatje, is er ook ruimte om een kaarsje aan te steken voor een overleden dierbare.

Fiore uitvaartzorg
Kerkpad 17
Sint Hubert