Sinds 2003 heeft Toon Hermsen, AED pionier van het eerste uur én ambassadeur van de Hartstichting, een AED in een AED-buitenkast voor zijn leefomgeving beschikbaar.

Dankzij een schenking van de Vriendenloterij geeft de Hartstichting gratis AED-buitenkasten weg aan sportverenigingen, gezondheidscentra, huisartsen en apotheken, etc. Hiermee kunnen mensen met een hartstilstand snel gereanimeerd worden.

Vraag nu snel op https://www.hartstichting.nl/aed-kasten een gratis AED-buitenkast aan voor uw sportclub of praktijk en maak kans!

Steeds meer sportclubs en gezondheidscentra hebben een AED. In de meest ideale situatie hangt de AED in een kast aan een buitenmuur. Zo is deze 24 uur per dag beschikbaar voor bezoekers en mensen in de directe (woon)omgeving. Als dan iemand na openingstijd of 's nachts een hartstilstand krijgt kan uw AED cruciaal zijn en een leven redden.

Doe mee!

Heeft jouw organisatie een AED maar hangt die nog niet op een ideale locatie en wil je de overlevingskans na een hartstilstand vergroten? Laat dan z.s.m. uw gegevens achter op https://www.hartstichting.nl/aed-kasten en maak kans op een gratis AED-buitenkast. Het gaat overigens alleen om een buitenkast, (zie bovenstaande foto, red.) u dient zelf in bezit te zijn van een AED!

Elke week worden ongeveer 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dat kan ook op de sportclub, apotheek of gezondheidscentra gebeuren. Zeker niet omdat sporten een groot risico betekent, maar wel mede omdat bestaande hartaandoeningen tot uiting kunnen komen tijdens inspanning. Juist daarom is de aanwezigheid van een AED van groot belang. Maak daarom uw AED 24 uur per dag toegankelijk door deze in een AED-buitenkast te hangen en aan te melden bij het oproepsysteem.