De afgelopen weken is hard gewerkt aan de constructie van de eikenhouten kap van de Mariakapel op de Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill. En het resultaat mag er zijn.

De mannen hebben deze klus zeer deskundig geklaard. Daarnaast is ook stug door gemetseld en wordt zeer binnenkort het hoogste punt bereikt. Dan gaat dus de vlag in top en hebben onze vrijwilligers het pannenbier zeker verdiend. In ons geval wordt het geen pannenbier maar leienbier omdat in juni geen pannen maar leien op het dak worden gelegd.

Daarmee nadert fase 1 van het Plan Acaciahof, de bouw van een Mariakapel, zijn einde en is fase 2, het opknappen van het park, gestart met het aanvragen van de omgevingsvergunning. Deze aanvraag betreft het opwaarderen van de paden en de groenvoorziening in het park en de verplaatsing van het Herinneringsmonument naar het park. Ook de inrichting van het ontmoetingspunt, met zijn oplaadpunt voor elektrische fietsen, zit in deze fase. Zowel voor het oplaadpunt, maar ook voor de kapel en voor de evenementen in het park wordt een aansluiting op het elektriciteitsnet gerealiseerd. Ook zullen herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de Calvarieberg op het terrein en enkele afscheidingsmuren.

Kortom ons wacht nog een aanzienlijke klus om naast een mooie Mariakapel ook nog een prachtig park te realiseren.

Wat onze financiën betreft is de bouw van de kapel volledig gedekt door de giften van particulieren, stichtingen en niet te vergeten van de meewerkende bedrijven.

Voor het opwaarderen van het park is geld beschikbaar gesteld door particulieren, het Prins Bernard Cultuur Fonds, de Rabobank en heeft de gemeente Mill en Sint Hubert in zijn kadernota voor 2018 een garantiesubsidie opgenomen.

Doneren voor fase 2 kan nog steeds want ook hier geldt, hoe meer geld we ophalen hoe mooier het park met zijn voorzieningen zal worden. U kunt uw bijdrage storten op NL 14 RABO 0305394894.

Voor meer informatie en onze contactgegevens kunt u terecht op onze website www.acaciahof.nl of bellen met de secretaris van de Stichting Acaciahof Aart Plas 06 - 25 35 71 52.