Wie had dit 10 maanden geleden kunnen verzinnen, maar het is werkelijkheid. “Een aantal maanden geleden stond er een grote bak bij ons voor de deur aan de Leeuwerikstraat in Mill, waarin flessen gedoneerd konden worden voor 'Jet On Tour.' Ook was er een inzamelpunt bij Berends bloemsierkunst in Mill en niet te vergeten, de inzamelactie van Albert Heijn vd Ven.” Aan het woord Nel en Cor van Balkum uit Mill.

Ziek

Bij Jet, (Jannette) de vrouw van hun zoon Antonio (Toon) uit Wellerlooi was namelijk in 2012 een agressieve vorm van MS geconstateerd. Een dodelijke ziekte waarvoor sinds een jaar de behandeling HSCT mogelijk een oplossing kan zijn. “HSCT staat voor Hematopoïetische Stamceltransplantatie. Bij deze behandeling wordt door middel van het uitnemen van stamcellen, chemotherapie en een stamceltransplantatie het immuunsysteem als het ware opnieuw gereset. Deze behandeling kan MS stoppen of vertragen. De resultaten laten in 80 % van de gevallen een verbetering zien.” Door een HSCT-behandeling zou Jeannette geholpen kunnen worden, maar deze wordt in Nederland niet uitgevoerd. De behandeling wordt momenteel uitgevoerd in o.a. Zweden, Rusland, Mexico, Singapore en sinds kort ook in Spanje. Voor deze behandeling willen zorgverzekeraars echter niet betalen. Vandaar dat zij een actie begonnen om geld in te zamelen en de benodigde 100.000 euro bij elkaar te sparen.

Inzameling

Veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om flessen te sparen. “Mede dankzij deze medewerking is het streefbedrag, ruim 95.000 euro, bereikt. En om de puzzel compleet te maken, er was ook een plek vrij in een ziekenhuis in Rusland.”

Behandeling

Na een aantal dagen van verschillende onderzoeken heeft de kliniek in Moskou besloten om de HSCT behandeling te starten op zondag 11 juni. “De artsen hebben gezegd dat het heftig zal gaan worden, maar we zijn natuurlijk allemaal zo ontzettend blij. Hiervoor hebben zo ontzettend veel mensen gedoneerd. Mede dankzij al jullie kleine en grote donaties wordt het nu echt werkelijkheid! Nogmaals, heel hartelijk bedankt!”

Wilt u op de hoogte blijven van de belevenissen van Jet, kijk dan op de website: jetontour.jimdo.com. Ook kunt u terecht op de Facebook pagina, jetontour.