Nadat zondag 9 juli de scheidende Koning Anna-Marie Verberk was opgehaald aan de Jachthoornstraat in Sint Hubert, trok het gilde naar de kerk voor het bijwonen van de Heilige mis.

Het thema van de dag verbroedering sloot goed aan bij de leefwijze van het gilde. Pastor Bas van Dijk schonk dan ook extra aandacht aan het gilde. Na de dienst sloot hij zich aan bij het gilde om zo de hele dag mee te maken. Een aangename verrassing voor de gildebroeders en gildezusters.

Het werd zondag 9 juli een zenuwslopende strijd om de Koningstitel bij het St BarbaraGilde. Kansen waren er voor iedereen. Verhit door de felle zon en de oplopende zenuwen kon je de spanning voelen. Nadat de vogel uit zijn lijden was verlost door de voorzitter van Harmonie Ons Genoegen, Jan de Valk, bleek dat de vogel zich dit jaar niet zo taai als afgelopen jaren. Er waren slechts 181 schoten nodig om de kurkdroge vogel naar beneden te halen. Ad Schuurmans was de gelukkige. Hij mocht de laatste stukjes van de boom schieten nadat de vogel door alle schutters helemaal tot spaanders was geschoten. Voor Ad was dit de 5e Koningstitel sinds 1993. Naast de Koningstitel is Ad ook Koning op de kruisboog. 2 Geweldige prestaties van een van onze beste schutters.

Na de huldiging en felicitaties aan de nieuwe Koning werd de dag afgesloten met een gezellig treffen.