Sinds 1 december 2012 verschijnt De Neije Krant in de gemeente Mill en Sint Hubert. Deze wekelijkse huis aan huiskrant kan tot de dag van vandaag nog steeds rekenen op een breed draagvlak van zowel ondernemers, verenigingen als overige inwoners.

“Daar zijn we ook erg blij mee en trots op,” vertelt Corné Kremers. Hij is samen met vormgeefster Linda de Klijne en de bestuursleden van Stg huis aan huiskrant gemeente Mill en Sint Hubert Wilmien Heijs, Lianne Bongers, Bianca Sommers, Henri Kremers en Valerie Aben initiatiefnemer van deze uitgave. “Want door dat brede draagvlak en voldoende advertenties vanuit ondernemers kunnen we wekelijks deze krant maken.”

Uniek

Corné: “We zijn behoorlijk uniek in de wijze waarop we De Neije Krant maken. De meeste andere gratis huis aan huiskranten werken met 70% advertentieruimte en slechts 30% ruimte voor berichten. Zij moeten dus eerst 3 pagina’s advertenties verkopen voor men 1 pagina kan vullen met berichten, columns, nieuws, foto’s en verslagen. Wij werken precies andersom. Wij plaatsen maximaal 30% advertenties, dus hebben veel meer ruimte voor al het nieuws van bijvoorbeeld clubs en verenigingen.”

Ruimte

Hierdoor kan alles wat vanuit inwoners en clubs wordt ingestuurd ook geplaatst worden. “Wij korten zelden berichten in en hebben meestal ook voldoende ruimte om bij een artikel een foto te kunnen plaatsen. Hierdoor blijven clubs hun berichten ook sturen. Zouden we ze inkorten, herschrijven of in het ergste geval niet plaatsen, dan stopt men met het sturen en verdwijnt ook ons draagvlak.” Door deze werkwijze is De Neije Krant ook niet alleen voor maar ook door de eigen inwoners.

Waardering

Tijdens het Zotte Zomer Festival merkte De Neije Krant dat er veel waardering is onder lezers. “We stonden er met een kraampje om donateurs te werven. Dan hoor je ook dat mensen graag onze krant lezen en zo precies weten wat er speelt in onze gemeente en wat er zoal te doen is. En dat is precies de bedoeling van De Neije Krant.”

Toekomst

Over de toekomst van De Neije Krant maakt Corné zich voorlopig nog geen zorgen. “Nee hoor, zolang onze adverteerders goed gezien worden in De Neije Krant en op onze site zal men wel blijven adverteren. Daardoor kunnen wij elke week De Neije Krant blijven maken. En gelukkig krijgen we ook af en toe particuliere donaties. Zolang het draagvlak blijft zullen wij ook blijven. In de gemeente Sint Anthonis is onlangs een vergelijkbare krant als de onze moeten stoppen, puur omdat er te weinig lokale adverteerders waren en te weinig draagvlak onder inwoners en dan wordt het lastig.”

Contact

Voor meer informatie rond adverteren, doneren of artikelen aanleveren voor De Neije Krant kan men contact opnemen via 0485 - 32 56 34 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..