Er wordt al sinds vorig jaar hard gewerkt aan het realiseren van een glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk. Dit door de 5 gemeenten in het Land van Cuijk via de coöperatie LVCNET in samenwerking met tal van vrijwilligers.

Deze week gaf LVCNET Hugo Bens via een nieuwsbrief een update over de actuele stand van zaken. Hieruit blijkt dat ze er bijna zijn en als alles volgens plan verloopt nog dit jaar de schop in de grond gaat.

Hugo Bens: “We lieten u weten dat we in gesprek zijn met een netwerkexploitant die het netwerk wil aanleggen. De grootte van het project, de enorme investering, de complexe voorbereidingen en de te sluiten contracten hebben veel aandacht nodig. Gelukkig is bijna alles klaar, maar aan de laatste puntjes wordt nog gewerkt. Dan hebben we een mooie ‘deal’. Enkele high-lights daaruit zijn dat iedereen in het Land van Cuijk een aansluiting kan krijgen. En dat de abonnementen en prijzen, zoals afgesproken is bij het tekenen van uw contract, hetzelfde blijven. Zodra alles rond is volgt daar meer nieuws over.

De exploitant investeert tientallen miljoenen en gebruikt hier o.a. een regeling van de Rijksoverheid voor. Zo goed als alle details zijn uitgewerkt en is de netwerkexploitant druk bezig met alle voorbereidingen. Zodra alle details en de contracten tussen de gemeentes en exploitant rond zijn, zal in iedere gemeente hierover een besluit genomen worden. Zodra de laatste details afgestemd zijn, vertellen we u wat die details zijn.”

Wanneer beginnen de graafwerkzaamheden?

“Wat ons betreft liever gisteren dan vandaag! De netwerkexploitant wil eind 2017 starten met de daadwerkelijke aanleg van het netwerk. De besluitvorming in de gemeentes zal in het najaar plaatsvinden. Om het netwerk in het Land van Cuijk uit te rollen zal ongeveer anderhalf jaar nodig zijn. Zodra de graafploeg bij u in de straat komt, kunt u vrij snel daarna gebruik maken van de glasvezel. We organiseren vooraf nog informatiebijeenkomsten over hoe de uitrol in zijn werk gaat.”

Wilt u meer weten of op de hoogte blijven? Check dan www.lvcnet.nl.