Als wij het over vrije tijd hebben, dan zullen we eerst moeten bepalen wat vrije tijd eigenlijk is. Het gaat om een vrij complexe aangelegenheid, het is een zeer breed scala aan activiteiten en emoties.

Wat de een als een leuke vrije tijds activiteit ziet, bijvoorbeeld in de tuin werken, wordt door de ander als vervelend werk gezien. Vrije tijd is die tijd dat iemand iets doet waar hij of zij zin in heeft en waar hij of zij plezier aan beleeft.

Als we kijken naar het aspect tijd, kan vrije tijd gedefinieerd worden als die tijd waarin we geen verplichtingen hebben, waarin we alleen zijn en helemaal zelf bepalen wat we doen. Als je er op deze manier tegen aankijkt dan kom je op wat het gros van de mensen als vrijetijdsbesteding ziet. De meest populaire activiteiten zijn: tv-kijken, sporten, er op uit trekken, lezen, naar de bioscoop gaan, muziek luisteren, uitgaan, maar niet te vergeten actief mee doen bij het Senioren Hobby Centrum in Mill.

Vrije tijd is het grootste goed van een mens omdat dit noodzakelijk is voor zelfontwikkeling. Het dwingt ons een stap terug te doen uit de hectiek van alledag en om te kijken wat écht belangrijk is in het leven. De uiteindelijk beste definitie van vrije tijd is dan ook: Iets dat een persoon kiest om te doen omdat hij of zij dat wil.

Waar kan men een groot aanbod van verschillende activiteiten vinden om je vrije tijd, op jouw manier inhoud te geven? Het Senioren Hobby Centrum staat garant voor inspanning en ontspanning. Creatief -cultureel bezig zijn, geeft je een nieuwe uitdaging. Gezien de vele positieve reacties van deelnemers aan het SHC is de wijze waarop deze hobby groepen begeleid en gegeven worden een groot succes. Regelmatig komen er dan ook nieuwe hobby’s bij om zo aan de wensen van een nog bredere groep belangstellenden te kunnen voldoen.

Er zijn enkele plaatsen vrij (vanaf 1 september) bij de hobby groepen creatieve vaardigheden o.a. koper slaan/bewerking - quilten - modelbouw (hout) - koken - glas in lood en stamboom Café (beginners). Tevens kunt u zich inschrijven voor alle andere hobby’s die we aanbieden, u wordt op de wachtlijst geplaatst, en benaderd zodra er een plaats vrijkomt.

Interesse mail of bel Ans 06 - 34 48 49 61 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer info zie www.seniorenhobbycentrum.nl.