In september is het precies 10 jaar geleden dat Optiek Paul van den Dries aan de stationsstraat in Mill de deuren opende. Anneke en Paul van den Dries voelen zich in Mill prima thuis.

“We hebben er nog geen dag spijt van gehad dat we in Mill de zaak begonnen zijn. Het is hier gezellig en we gaan ook de komende 10 jaar weer voor vernieuwing, kwaliteit en service.”

Geweldig vak

“Het vak van opticien is echt geweldig om te doen,” vertelt Paul. “De ene keer doe je echt ingewikkelde oogmetingen en dan weer ben je een bril recht aan het zetten. Maar het doel is het zelfde, zorgen dat mensen weer goed en prettig hun bril of lenzen kunnen dragen.” Het idee om een opleiding tot opticien te gaan doen kwam door zijn broer. “Na een beroepskeuze ging ik naar de Heao maar dat vond ik niets. Mijn broer deed een opleiding optiek en dat leek me veel leuker.”

Gespecialiseerd

Na de studie optiek in Rotterdam, heeft Paul zich gespecialiseerd in contactlenzen en daarna optometrie. “Optometrie is eigenlijk oogmeetkunde. Dus alles wat je aan een oog kunt meten kan ik meten. Dat om de gezondheid van het oog vast te stellen en aan de hand daarvan de juiste lenzen of glazen te adviseren.” Na zo’n meting stuurt Paul klanten wel eens door naar de huisarts of oogarts. “Uit zo’n meting kun je veel halen. Bijvoorbeeld of iemand diabeet is en dan stuur ik ze door naar de huisarts. Maar soms zijn er ook andere zaken waarvoor ik dan adviseer naar de oogarts te gaan.” In de meeste gevallen kan Paul echter direct de juiste lens of bril voorschrijven.

Mill

Na het besluit dat ze een eigen optiekzaak wilden beginnen begon de speurtocht en kwamen ze in Mill terecht. In 2014 was er een grondige verbouwing van de zaak. Anneke: “We hebben toen alles gerenoveerd en gemoderniseerd. Want we willen niet alleen onze collectie modern houden, maar ook de zaak zelf moet de juiste uitstraling hebben. En gezien de vele positieve reacties is dat goed gelukt.”

Horen

Naast optiek treft u in de winkel ook hoortoestellen aan. Anneke: “Daar zijn we in 2010 mee begonnen. Het valt op dat de gebruikers daarvan steeds jonger worden. Vooral door harde muziek lopen jongeren gehoorschade op.” Anneke vertelt dat ze daarom ook speciale hoorbeschermers in de winkel hebben. “Die kunnen op maat worden gemaakt en jeugd draagt deze bij het uitgaan. Het filtert de harde schadelijke geluiden. DJ’s gebruiken ze ook veel, maar ze zijn prettig voor iedereen om de vervelende piep in je oren na een avond uitgaan te voorkomen.”

Jubileum

In het kader van het 10 jarig jubileum is er vanaf 29 augustus een smakelijke actie. Want bij aankoop van een complete bril of een halfjaarpakket lenzen, ontvangt men een diner-bon van Grandcafé ’t Centrum in Mill. Deze actie loopt tot eind november.

Meer weten?

Like dan ook de Facebookpagina van Optiek Paul van den Dries of zie www.optiekpaulvandendries.nl.