We lezen het in kranten, via de digitale snelweg en zien het op tv, de verschuiving van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving heeft de zorg veranderd.

Door het sluiten van verzorgingshuizen blijven senioren langer thuis wonen. De vergrijzing is in volle gang en er komen steeds meer mantelzorgers bij. De eenzaamheid onder ouderen is groot maar laten we de eenzaamheid onder mantelzorgers niet vergeten.

Ook u kunt van het een op het andere moment mantelzorger worden. Uw eigen gezin, werk en sociale leven combineren met de zorg voor uw naaste vergt veel tijd en energie. Regelmatig afspraken afzeggen, weer een snipperdag opnemen, u voelt zich schuldig omdat er weinig tijd voor uw eigen gezin overblijft. In het weekend bent u druk met dingen die door de week zijn blijven liggen. Wilt u ook wel eens tijd voor uzelf? Zorgeloos de voordeur achter u sluiten, wetende dat uw naaste in goede handen is.

Wat nu, als er geen familieleden dicht in de buurt wonen of er zijn geen familieleden die de zorgtaken even over kunnen nemen. De buren die mantelzorg niet in hun dagelijks leven kunnen inpassen, of als partner kunt u het fysiek niet meer aan. Of bent u een werkende mantelzorger die de combinatie druk niet meer aan kan? Als mantelzorg assistent wil ik de onbrekende schakel zijn om de “gewone” dingen in het leven mogelijk te maken voor mantelzorgers en zorgvragers.

Tijdens mijn werkzaamheden in de thuiszorg heb ik achter menig voordeur mogen kijken. Mantelzorgers deelden hun ervaringen met mij, mooie liefdevolle verhalen maar ook schrijnende verhalen. Sommige mantelzorgers konden het fysiek en/of mentaal niet meer aan, ongeacht hun leeftijd. In de minderheid waren de mantelzorgers die de regie van zorgen voor een naaste en zijn/haar eigen sociale leven vloeiend door elkaar heen konden laten lopen.

Door mijn ervaringen zowel privé en zakelijk en als aanspreekpunt voor mantelzorgers en zorgvragers ben ik me gaan realiseren dat ik met Mantel Samen het verschil kan maken. Waar mensen vooral behoefte aan hebben is sociale en emotionele ondersteuning. Door een luisteren oor te bieden, aandacht en begrip te tonen en de tijd te nemen voor mensen. Mensen willen volwaardig en gelijkwaardig behandelt worden, vooral niet betutteld worden!

Uit liefde voor de zorg heb ik besloten om mijn steentje bij te dragen en ben ik mijn onderneming Mantel Samen gestart. Zorgverlening op maat, met behoudt van eigen regie, persoonlijk contact en aandacht.

Mijn missie is een bijdrage te leveren aan persoonlijk geluk van mensen. Door te denken en samen te werken vanuit een gelijkwaardige benadering en in het belang van mijn cliënten. Door mijn positieve energie en kwalitatieve dienstverlening kan ik die bijdrage leveren. Mantel Samen is er voor de mantelzorgers, zorgvragers en bedrijven die hun medewerkers willen ondersteunen.

Wilt u de regie in eigen handen hebben? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op voor een persoonlijk gesprek. Tel: 06 - 47 38 07 82 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..