Met de bouw van het nieuwe “Raboblok” (met daarin vooral winkelruimtes en 18 huurappartementen) en de aanleg van het nieuwe marktplein werd een jaar geleden Fase 1 van de herinrichting van de Markt in Mill afgerond.

Na de ingebruikname van Fase 1 werd aansluitend gestart met de voorbereidingen voor Fase II van dit project, de bouw van het “Maaslandblok”. Dit ligt tussen de Albert Heijn en het pand waar de apotheker is gevestigd.

Achter de schermen werd door OCM (het samenwerkingsverband tussen Mooiland en Rialto Vastgoed) het afgelopen jaar hard gewerkt aan het binden van partijen voor de verhuur van de commerciële ruimtes. Dit proces duurde helaas langer dan verwacht, omdat door de nieuwe wetgeving de rol van woningcorporatie Mooiland, in de ontwikkeling van het Millse centrum, veranderde. Door deze nieuwe wetgeving moesten deels nieuwe afspraken met toekomstige huurders van de winkelruimtes worden gemaakt. Inmiddels hebben de meeste winkeliers hun handtekening gezet en nadert dit werk ‘achter de schermen’ z’n einde. Wanneer alle huurcontracten zijn getekend en er een koper voor het commerciële vastgoed is gevonden (ook hiermee is OCM druk doende), kan de planning van de bouw (zoals start sloop, aanvang c.q. oplevering nieuwbouw) concreet worden gemaakt en wordt deze ook gepubliceerd.

Centrumplan Mill

Het Centrumplan Mill is een langjarig project dat bestaat uit de ontwikkeling van verschillende deelgebieden in het Millse Centrum. Na de bouw van Cultureel Centrum Myllesweerd en het (kerk)plein en de straten hier omheen, en het project Bernhardstraat is nu het deelgebied De Markt in ontwikkeling. Fase I is inmiddels afgerond. Momenteel werken Woningcorporatie Mooiland en Rialto Vastgoedgoedontwikkeling (OCM) – samen met de gemeente Mill en Sint Hubert – volop aan de ontwikkeling van Fase II van het deelgebied “De Markt”.