In krap een jaar tijd, na de menige voorbereidingen en trainingen, zijn wij vol goede moed vertrokken naar Italië. 7 september ’17 is het dan zover: de start van FORZA4 energie4all In Italië. We zijn er helemaal klaar voor!

De eerste dag stond de GAVIA op het programma. Een mooie klim van 2605 meter hoogte. Het begon als een zware pittige klim met als beloning de prachtige natuur en omgeving en met natuurlijk een warm onthaal op de top door onze supporters. Dag 1 zat erop.

Het programma voor dag twee werd door de slechte weersvooruitzichten omgegooid. In plaats van de Mortirola werd de Stelvio al deze dag gelopen. Weer vol goede moed startten we om 8 uur aan onze 2de dag. Een beklimming naar 2816 meter hoogte. Bepakt en bezakt zijn we gestart. Het was een grote uitdaging, maar wat was het goed. De weergoden waren ons gunstig gezind en sfeer onderling zat er goed in. En ook deze dag hebben we ons doel bereikt. Wederom een zware beklimming, maar we hebben de top van de Stelvio gehaald.

Helaas werd voor de 3de dag veel sneeuw verwacht en kon vanwege de veiligheid de Mortirola niet worden beklommen. Het werd de Torri di Fraele, een onbekende berg, maar niet minder zwaar. I.p.v. een beklimming een afdaling van 13 km. met een helling van 13%. Helaas niet fijn voor de knietjes en de enkels. Maar goed, wederom hebben we deze missie volbracht. En onder aan de berg was het een grandioos feest met als finale een totaal bedrag van € 150.00,-.

Ons team heeft € 12.350,- opgehaald. Het totaal bedrag wordt volledig besteed aan onderzoek naar een medicijn voor kinderen met een energie stofwisselingsziekte.

Wij willen dan ook, via deze weg, onze sponsors, supporters en alle mensen, die ons tot steun waren, heel hartelijk bedanken.

Het was een ervaring om nooit te vergeten.