“Nogmaals, ook namens Anke, bedankt voor alles!. Ik wens jullie het beste en wees lief voor elkaar”

Dennis Verweijen is dinsdagochtend 19 september op 37 jarige leeftijd overleden. De in Mill geboren en getogen Verweijen is overleden aan de gevolgen van leukemie.

Via De Neije Krant en inmill.nl hebben we vaak artikelen en zijn open brieven geplaatst. Als redactie wensen we Anke, hun dochter Robin, zijn ouders, broers en alle andere familieleden en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Papa’s bloed

Op 7 mei dit jaar presenteerde Dennis het door hem geschreven boek Papa’s bloed. Deze zomer is de 2e druk van het boek verschenen. De datum 7 mei was niet voor niets door Dennis gekozen. Het was op die dag precies twee jaar geleden dat bij hem acute myeloïde leukemie werd vastgesteld.

Geen genezing

Ondanks een emotionele oproep in de media en een benefietwedstrijd bij zijn oude voetbalclub Juliana Mill bleek de zoektocht naar een geschikte donor voor Dennis tevergeefs. Ook een alternatieve behandeling in Duitsland met de stamcellen van zijn vader liep op niets uit. Ondanks alle tegenslag besloot hij zijn dromen na te jagen.

Nooit te ziek om te dromen

‘Nooit te ziek om te dromen’, werd dan ook het motto van de in Mill geboren en getogen en sinds enkele jaren in Uden woonachtige Dennis. Eerst besloot hij samen met zijn grote liefde Anke in het huwelijksbootje te stappen en in mei vorig jaar kwam hun dochtertje Robin ter wereld. Ondanks de grote kans dat Dennis de bevalling niet mee zou kunnen maken. In het boek Papa’s bloed beschrijft hij het turbulente jaar na de diagnose, waarin de emoties angst, geluk en onzekerheid zich in sneltreinvaart opvolgen.

Overleden

Ondanks de positieve houding van Dennis en zijn wil om te blijven leven heeft hij de strijd tegen de leukemie niet kunnen winnen. Hij kan de geboorte van hun 2e kindje helaas niet meer meemaken. In oktober zal Anke bevallen van een zoontje. Samen hebben ze de laatste dagen van zijn leven via een echo naar hun zoontje gekeken. Via een berichtje op Facebook bedankte Dennis iedereen voor ieders steun en belangstelling. “Nogmaals, ook namens Anke, bedankt voor alles!. Ik wens jullie het beste en wees lief voor elkaar.” In zijn Facebookbericht gaf Dennis aan dat er plannen zijn om ook na zijn dood het project Papa’s bloed voort te zetten. Dit om Stichting Matchis te blijven steunen.