Als u klachten aan uw voeten krijgt dan wordt u zich opeens bewust hoe belangrijk uw voeten zijn bij dagelijkse bezigheden.

Men staat en loopt er de hele dag op. En klachten in uw enkels, knieën, heupen, rug, nek en schouders kunnen veroorzaakt worden door problemen met uw voeten.

Als gevolg van ouder worden, aanleg, overgewicht, sport (overbelasting) of bepaalde ziekten kunnen problemen in voeten ontstaan. De stand van de voet verandert, de beweeglijkheid vermindert of bepaalde delen van de voet zijn pijnlijk. Met de kennis van podologie en podoposturale therapie kunnen de klachten verminderen of verholpen worden.

Eigenaar Will van den Akker, voor veel mensen een vertrouwd gezicht als fitnessinstructeur bij Fitland Mill, is Registerpodoloog en Podoposturaal therapeut, en runt sinds jaren een praktijk in Wanroij. Daar bezoeken veel mensen uit Mill de praktijk en dit is reden voor Will om de praktijk uit te breiden naar Mill.

Als Register Podoloog en Podoposturaal therapeut kan Will twee zienswijzen met betrekking tot voetklachten en houdingsklachten in praktijk brengen. Denk hierbij aan steunzolen voor voetklachten en Podoposturale zolen voor houdingsklachten zoals pijn aan heup, rug of nek.

Zogenaamde biomechanische zolen (steunzolen) die Will als podoloog maakt zien er geheel anders uit dan podoposturale zolen. De bedoeling van deze zolen is, dat ze de stand van de voet veranderen waardoor deze weer pijnvrij kan functioneren. Het wil niet zeggen dat dit soort zolen niets aan de stand van het lichaam veranderen. Steunzolen werken namelijk heel goed bij voetklachten en voetklachten in combinatie met rugklachten.

Behalve mensen met pijnklachten aan de voeten ziet Will ook veel cliënten die geen voetklachten hebben, maar pijn hogerop in het lichaam. Deze pijnklachten worden dan ook vaak bestreden met podoposturale zolen. Podoposturale zolen zijn heel dun met kleine verhogingen op de zool die daarmee druk geven op bepaalde plekken op de voetzool, dit lost op zijn beurt weer spierspanningsverschil in het lichaam op wat pijnklachten verhelpt of vermindert.

Waarom heb ik pijn aan mijn voeten?

Een hele mooie manier om zelf een indruk te krijgen waar uw voetklacht vandaan komt en wat eraan te doen is, kunt u vinden op de website van Podozorg Mill. Hiervoor gaat u naar www.podozorg-mill.nl, en daar kiest u onder ‘Menu’ voor ‘klachtenwijzer’. Hier kunt u op een voet aangeven waar de pijn zit en vervolgens ziet u aangegeven wat er mogelijk aan de hand is met uw voet, en wat eraan gedaan kan worden.

Voor meer informatie:

Podozorg Mill
Hoogveldseweg 1
5451 AA Mill
06 - 12 76 80 00
www.podozorg-mill.nl